Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Otro reizi Rīgā norisinās EKA jauniešu filmu diena

Easyget.lv, 30.04.2014. 14:43

4. maijā kinoteātrī „Kino Citadele” kopā ar vēl 17 Eiropas valstu jaunajiem kinoskatītājiem jauniešu žūrija nobalsos par labāko Eiropas filmu pusaudžiem.

Skatītājiem būs iespēja bez maksas noskatīties trīs labākās 2013. gadā uzņemtas Eiropas filmas, kas nominētas balvai, - dāņu režisora Martina Mīhes Renāra filma „Konkurss” (Mgp Missionen), kas stāsta par jauniešu dzīvi, tās izaicinājumiem un iespējām kosmopolītiskajā Dānijas galvaspilsētā, holandiešu režisora Deiva Šrama filma par neiecietību klasesbiedru vidū – „Nožēlot!” (Spijt!) un vācu kino režisores Katjas fon Garneres filma „Austrumvējš” (Ostwind), kuras galvenā varone Mika atklāj savas īpašās spējas sarunāties ar zirgiem.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, nodrošinot sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Žūrijas dalībnieki pēc filmu noskatīšanās vērtēs aktierspēli, operatora darbu, mūziku un filmu kopumā, aizpildot žūrijas anketas. Jauniešu žūrija vienlaicīgi darbosies 17 Eiropas valstīs. Balsojuma rezultāti tiks paziņoti tiešsaistē www.europeanfilmawards.eu/yaa plkst. 21.00 pēc Latvijas laika. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks līdzīgi kā Eirovizijā, kad katras valsts žūrijas pārstāvji tiešraidē paziņo savas valsts balsojuma rezultātu. Filma, kas iegūs visvairāk jauno kino skatītāju balsis, tiešraidē saņems galveno balvu.

Eiropas Kinoakadēmijas (EKA) jauniešu filmu diena Rīgā ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums, to īsteno Nacionālais kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kino akadēmiju, nodibinājumu „Rīga 2014”, Gētes Institūtu Rīgā un kinoteātri „Kino Citadele”. Jauniešu filmu diena norisinās filmu nozares pasākumu programmas „Riga Meetings” ietvaros, kas piesaistīs gan skatītājus, gan profesionāļus 2014. gada garumā ar iespaidīgu noslēgumu 13. decembrī, kad Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros tiks pasniegta Eiropas Kinoakadēmijas balva.

2013. gada Eiropas Jauniešu filmu dienas žūrijas dalībnieka Krista Luhaera reportāža:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV