Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā ieradies Heiko Hansens – izstāde “LAUKI” top

Easyget.lv, 02.05.2014. 14:18

Rīgā no Parīzes ieradies mākslinieks Heiko Hansens (mākslinieku apvienība HeHe), lai kā viens no pirmajiem uzstādītu mākslas instalāciju LNMM izstāžu zālē Arsenāls drīzumā gaidāmajai laikmetīgās mediju mākslas izstādei “LAUKI”, kura būs apskatāma no 16. maija līdz 3. augustam.
Rīgā ieradies Heiko Hansens – izstāde “LAUKI” top

Vairāku Parīzē dzīvojošu mākslinieku apvienība HeHe izstādē “LAUKI” piedalīsies ar savu grandiozo projektu “Metronoms” (“Vilciena projekts”). “Metronoms” ir autonoms sliežu transporta līdzeklis – neliela buru laiva, kas ticis radīts 19. gadsimtā uzbūvētajai un izmantotajai šaursliežu dzelzceļa līnijai “La Petite Ceinture.” Projektā „Metronoms” šī šaursliežu dzelzceļa sliedes tiek izmantotas kā atvērtā laboratorija, kurā neparastais sliežu satiksmes līdzeklis tiek skatīts kā publiskas mākslas objekts. Būtiski precizēt, ka projekts pievēršas nevis mākslai uz publiskā transporta vai mākslai par publisko transportu, bet gan transportam kā publiskai mākslai pašai par sevi. “Metronoma” radītāji jautā - Kā mainītos vārda "publisks" izpratne bieži lietotajā vārdu savienojumā "publiskais transports", ja mēs uz to attiecinātu publiskās mākslas diskursā daudz ierastākus terminus, tādus kā - aktīva līdzdalība, debates un dialogs sociālā kontekstā? “Metronoms” - buru laiva uz dzelzceļa sliedēm, izaicina daudzas līdzšinējās robežas starp publisko un privāto, dārziem un urbāno transportu, funkcionālo un estētisko, kā arī mākslu un tehnoloģiju.

“Metronoms” ir tikai viens no 40 mākslas darbiem, kas veidos starptautiskās laikmetīgo mediju mākslas izstādes “LAUKI” spilgto un dinamisko ekspozīciju. Izstāde “LAUKI” būs īsti laikmetīga un mūsdienīgi avangardiska izstāde, kurā māksla sevi atklās kā nākotnes vīziju un paredzējumu radītāja un atspoguļotāja – nākotnes un procesa māksla. Izstādes darbi parādīs, cik dažādi var interpretēt un asociēt terminu “lauks” - magnētiskie lauki, agrārie lauki, redzes lauks, cilvēka ķermenis kā lauks, privātā un publiskā robežlauki, ūdens lauki, naftas lauki, bišu barības meklēšanas lauki u.c. Izstādes darbi pārsteigs ar savu dažādību gan konceptuālo nostādņu un aktualizēto tematiku, gan estētisko fomu ziņā, atklājot mākslu kā nākotnes vīziju un paredzējumu radītāju.

Izstādes kuratori – Raitis Šmits, Rasa Šmite (Latvija) un Armīns Medošs (Austrija).

Izstādi producē – Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar LNMM izstāžu zāli Arsenāls.

Mākslinieki: Roberts Adrians (At), Ieva Auziņa (Lv/Si), Sesile Babiole (Fr), Ērihs Bergers (At/Fi), Metjū Bīdermans (Ca), Jānis Borgs (Lv), Bureau D'etudes (Fr), Class Wargames (Uk, Lv, Ru, Au), Šū Lī Čenga (Fr/Us), Markuss Dekers (At), Inese Dujaka (At), Ernests Edmondss (Uk/Au), Darko Frics (Hr), Gints Gabrāns (Lv), Martins Hauzs (Uk), Hanna Hāslahti (Fi), Hehe (Fr), Jānis Jankevics (Lv), Karls Haincs Jerons (De), Lisa Jevbrata (Asv), Voldemārs Johansons (Lv), Mihals Kindernajs (Cz), Anja Krautgasere (At), Francs Ksavers (At), Manu Lukša (At/Uk), Annemi Māss / Okno (Be), Pamela Noivirta (At), Heileja Ņūmana (Uk), Oho (Si), Andre¬A Palasti (Rs), Marko Peļhans (Si), Estere Polaka (Nl), Radix / Deivids Strengs (Uk), Debora Robinsone (Uk), Saimons Rundls (Uk), Bronaks Ferans (Uk), Mārtiņš Ratniks (Lv), Mikijs Remans / Transworld Telephone Concert Dalībnieki, Olivers Reslers (At), Nataša Rusela (Be), Maja Smrekara (Si), Braiens Springers (Us), Superflex (Dk), Hanss Šairls (At), Rasa Šmite, Raitis Šmits / Rixc (Lv), Izidora Todoroviča (Rs), Ondžejs Vavrečka (Cz), Milošs Vojtehovskis (CZ), YoHa (Uk).

Darba laiki: P. slēgts, O., T. 12.00-18.00, C. 12.00-20.00, Pt. 12.00-18.00, S., Sv. 12.00-17.00.
Biļešu cenas: 3,56 EUR / 2,13 EUR, ceturtdienās – 1,42 EUR.

Vairāk informācijas – http://fields.rixc.lv

Foto: Hehe “Metronoms”, 2013. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV