Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

8 filmu pirmizrādes 4. maija Latvijas Filmu maratonā

Easyget.lv, 04.05.2014. 09:37

4. maijā visas dienas garumā kinoteātrī „Splendid Palace” notiek Nacionālā kino centra organizētie bezmaksas kino svētki, kuru laikā skatītāji var iepazīties ar jaunākajām Latvijas filmām.
8 filmu pirmizrādes 4. maija Latvijas Filmu maratonā

Šogad 4. maija Latvijas Filmu maratonā iekļautas astoņas pirmizrādes, tostarp Kristas Burānes dokumentālā filma „Māra” un Lailas Pakalniņas „Viesnīca un bumba”, kā arī animācijas jaundarbi bērniem – Nila Skapāna „Spoku stunda”, Edmunda Jansona „Kā Lupatiņi precējās” – un pieaugušajiem – Vladimira Leščova „Lietus dienas”, Edmunda Jansona „Roņu sala”, Zanes Oborenko „IMG_00:01.JPG” un Kārļa Vītola „Robota vīruss”.

Kamēr Lielajā un Mazajā zālē tiks demonstrētas jaunākās dokumentālās un animācijas filmas, Jaunajā zālē projekta „Rīgas kino” ietvaros būs skatāma īpaša filmu programma, kas veltīta Rīgai - īsfilmas uzņemtas no 1951. gada līdz 1993. gadam, programma tapusi sadarbībā ar Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu.

Dienas noslēgumā, plkst. 21:00 brīvdabas ekrānu kinoteātra pagalmā iesildīs Jēkabs Nīmanis ar grupu „Jacob Noiman Festival Band”, kam sekos īpaša Latvijas Filmu maratona desmitgadei veltīta īsfilmu programma „īsi par 10”.

Organizē: Nacionālais Kino centrs. Finansē: Rīgas dome, Rīga 2014. Atbalsta: Rīgas Nami.

Programma: http://www.nfc.lv/news/view.php?id=839

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV