Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rīgā notiks dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pilotpasākumi

Easyget.lv, 04.05.2014. 15:58

Pēc nedēļas, 11.maijā, Rīgā notiks starptautiska dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pilotpasākumi - dzejas lasījumi un lekcija Kaņepes Kultūras centrā, kā arī performanču un video filmu demonstrēšana bārā Chomksy.
Rīgā notiks dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pilotpasākumi

Dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pilotpasākumos piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Lielbritānijas.

Kā informē festivāla kuratore Jeļena Glazova, dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies Latvijas dzejnieki - Henriks Eliass Zēgners, Edvīns Raups, Jānis Rokpelnis, Pēteris Draguns, Artis Ostups, Semjons Haņins, Žoržs Ualliks, Eriks Naivo, Jeļena Glazova, kā arī dzejnieki no Pēterburgas - Alla Gorbunova, Ivans Sokolovs, Stanislāvs Snitko un Vladimirs Beļajevs. Dzejnieks, filologs un lingvokulturologs Ivans Sokolovs nolasīs lekciju par mūsdienu amerikāņu dzejas tendencēm (lekcija angļu valodā). Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis dzejnieks Pēteris Draguns.

Bārā Chomsky festivāla ietvaros Latvijas dzejnieks Henriks Eliass Zēgners un muzikālais projekts Mr. Myster (Matīss Runtulis) uzstāsies kopīgā dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumā, kā arī Latvijas komponists Platons Buravickis uzstāsies kopā ar krievu dzejnieci Allu Gorbunovu. Krievu dzejnieks Ivans Sokolovs piedāvās skatītājiem balss performanci.

Bārā Chomksy arī tiks demonstrēti ārzemju mākslinieku video darbi - speciāli festivālam veidota dzejnieces un mākslinieces Nastjas Denisovas (Krievija) video filma, multimākslinieka Kivas Noida (Igaunija) darbi, kā arī Antona Lukoševiča (Lielbritānija) video filma "Varoņi" par amerikāņu dzejniekiem.

Starptautiska dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumus tiek plānots rīkot vairakkārt gada laikā, kā arī iesaistīt Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Festivāla kuratori - dzejnieki un mākslinieki Jeļena Glazova un Eriks Naivo.

Pasākumi notiks svētdien, 11.maijā, plkst. 17:00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas iela 15, un 21:00 bārā Chomsky, Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Ieeja pasākumos bez maksas. Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/dzejniekaasinis

Foto: Dzejniece Alla Gorbunova. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV