Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Toronto apskatāma komiksu žurnāla kuš! veidotā izstāde „Pēdējais sērkociņš”

Easyget.lv, 05.05.2014. 12:35

No 8. līdz 11. maijam komiksu žurnāls „kuš!” piedalās starptautiskajā Toronto Komiksu Mākslas Festivālā (TCAF), Kanādā. Festivāla laikā galerijā „Videofag” būs apskatāma ceļojošā komiksu un ilustrāciju izstāde „Pēdējais sērkociņš” (The Last Match).
Toronto apskatāma komiksu žurnāla kuš! veidotā izstāde „Pēdējais sērkociņš”

Izstāde „Pēdējais sērkociņš” tika aizsākta 2009. gadā pirmā laikmetīgās mākslas festivāla „Survival Kit” ietvaros Rīgā kā mazbudžeta reakcija uz pasaules ekonomisko krīzi. Šobrīd izstādi veido 381 sērkociņu kastītes izmēra - 0,00166 m2 – zīmējumi, kurus dažādās tehnikās un stilos radījuši komiksu mākslinieki un ilustratori no vairāk nekā piecdesmit pasaules valstīm, atbildot uz jautājumu – ko iesākt, ja izdzīvošanas komplektā palicis tikai viens sērkociņš? Izstāde apvieno gan jaunus, gan pasaulē plaši pazīstamus māksliniekus no Honkongas līdz Somijai, no Austrālijas līdz ASV, un no Libānas līdz Latvijai. Izstādē iekļauti 24 Latvijas autoru darbi.

Kopš 2009. gada septembra izstāde „Pēdējais sērkociņš” tiek papildināta ar jauniem darbiem un apceļo Eiropu. Līdz šim izstāde parādīta laikmetīgās un komiksu mākslas festivālos un galerijās Grācā, Ļubļanā, Boloņā, Lucernā, Leipcigā, Lincā, Prāgā, Erlangenā, Poznaņā, Sanktpēterburgā, Lisabonā un Tbilisi.

No 10. līdz 11. maijam komiksu žurnāls kuš! piedalīsies arī TCAF grāmatu tirgū. Toronto Komiksu Mākslas Festivāls (TCAF) šogad norisināsies 14. reizi, piedaloties komiksu autoriem un izdevniecībām no visas pasaules. Festivāla nedēļas laikā Toronto notiks izstādes, priekšlasījumi, tikšanās ar autoriem, izdevējiem, paneļdiskusijas, intervijas, radošās darbnīcas, un nedēļas nogalē - TCAF grāmatu tirgus Toronto Uzziņu bibliotēkā (Toronto Reference Library).

Organizē: TCAF (www.torontocomics.com), komiksu kultūras žurnāls kuš! (www.komikss.lv). Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla Fonds (VKKF).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV