Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Par gada Eiropas filmu jauniešiem kļuvusi filma „Nožēlot”

Easyget.lv, 05.05.2014. 13:24

Latvijas jaunieši kopā vienaudžiem Eiropā par gada Eiropas filmu jauniešiem atzīst holandiešu režisora Deiva Šrama darbu „Nožēlot!”.
Par gada Eiropas filmu jauniešiem kļuvusi filma „Nožēlot”

4. maijā kinoteātrī „ Kino Citadele” jauniešu žūrija skatījās un vērtēja labākās Eiropas filmas jauniešu auditorijai. Pasākums notika vienlaicīgi 17 Eiropas valstīs, jauniešu žūrijas kopvērtējumā visvairāk balsu ieguva holandiešu režisora Deiva Šrama filma par neiecietību klasesbiedru vidū – „Nožēlot!” (Spijt!).

Balvas pasniegšanas ceremonija bija skatāma tiešsaistē Eiropas Kinoakadēmijas mājas lapā www.europeanfilmawards.eu/yaa plkst. 21.00 pēc Latvijas laika, kad katras valsts jauniešu žūrijas pārstāvji paziņoja savas valsts balsojumu video tiešraidē. Arī pēc Latvijas jauno kino skatītāju vērtējuma filma „ Nožēlot!” ierindojās pirmajā vietā. Otro vietu ieņēma vācu kino režisores Katjas fon Garneres filma „Austrumvējš” (Ostwind), bet trešo - dāņu režisora Martina Mīhes Renāra filma „Konkurss” (Mgp Missionen).

Filmas „Nožēlot!” treileris:

Jauniešu filmu diena Rīgā ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums, to īsteno Nacionālais kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kino akadēmiju, nodibinājumu „Rīga 2014”, Gētes Institūtu Rīgā un kinoteātri „Kino Citadele”. Jauniešu filmu diena norisinās filmu nozares pasākumu programmas „Riga Meetings” ietvaros, kas piesaistīs gan skatītājus, gan profesionāļus 2014. gada garumā ar iespaidīgu noslēgumu 13. decembrī, kad Rīgā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros tiks pasniegta Eiropas Kinoakadēmijas balva.

Filmas „Austrumvējš” treileris:

Filmas „Konkurss” treileris:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV