Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Šonedēļ Rīgā norit 2. starptautiskais mākslas simpozijs „Mākslas dienas. Dialogs”

Easyget.lv, 06.05.2014. 08:50

No 5. līdz 11. maijam Latvijas Mākslinieku savienības Radošajā mītnē „Kombināts Māksla” norisinās 2. Starptautiskais Mākslas simpozijs „Mākslas dienas 2014. Dialogs”.
Šonedēļ Rīgā norit 2. starptautiskais mākslas simpozijs „Mākslas dienas. Dialogs”

Festivāla „Mākslas dienas 2014. Dialogs” uzrunā tēlnieks, LMS prezidents Igors Dobičins aicināja aizdomāties par notikumiem kaimiņzemēs, par mākslinieka lomu un līdzdalību šodienas pasaules norisēs: „Radošie cilvēki katrs ar savu izpausmju un daiļrades izjūtu frekvenci sajūt šo virpuli. Cunami līdzīgais spēks, kas ir emocionāli lādēts var iznīcināt šo jūtīgo mākslinieka frekvenci. Šis ir arī maņu, talanta patiesuma un dzīvotspējas pārbaudījums. Spēja ģenerēt idejas virpuļa laikā vai arī klusēšana ir mākslinieka talantam tests.”

Latvijas Mākslinieku savienība turpina Mākslas dienu tradīciju ar trīs gadu ciklu, kura nosaukumi ir „Mākslinieka monologs”, „Dialogs” un „Kņada”, šī gada vadošā tēma ir „Dialogs”. Šīs triloģijas ietvaros tiek rīkots arī Starptautiskais Mākslas simpozijs, stiprinot saiknes starp māksliniekiem, mākslinieku savienībām un asociācijām.

2. Starptautiskajā Mākslas simpozijā „Mākslas dienas 2014. Dialogs” uzaicināti piedalīties 22 mākslinieki: gleznotāji un tēlnieki no Latvijas Mākslinieku savienības un tās sadraudzības organizācijām Somijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Slovākijā, Kirgizstānā, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas studenti veidos radošos dialogus lielformāta gleznu, alumīnija lējumu un instalāciju veidolā.

„Mākslas dienas 2014. Dialogs” aicina ieskatīties un meklēt katram savu individuālo dialogu, idejas smeļoties gan laikmeta novērojumos, pašanalīzē, Rīgas pilsētā, simpozija norises vietas postindustriālajā vidē, kā arī Mežaparka arhitektūras radītajās sajūtās un iespaidos.
Starptautiskā simpozija ietvaros 8. maijā plkst. 18.00 radošajā mītnē „Kombināts māksla” Gaujas ielā 5 norisināsies diskusiju vakars, kurā dalību ņems simpozija mākslinieki, Latvijas mākslas zinātnieki un citi interesenti. Lai apjaustu kopīgo un atšķirīgo dažādu valstu mākslinieku pieredzi, diskusijas laikā tiks apspriestas tēmas: radošās darbības realizācijas iespējas, finansiālais atbalsts māksliniekiem, tradicionālās un laikmetīgās mākslas tendences u.c. Diskusija notiks angļu valodā.

2. Starptautiskajā Mākslas simpozija „Mākslas dienas 2014. Dialogs” izstāde būs apskatāma no 5. maija līdz. 1. jūlijam Latvijas Mākslinieku savienības Radošajā mītnē „Kombināts Māksla”, Gaujas ielā 1.

Simpozija norise paredzēta LMS Radošajā mītnē „Kombināts Māksla” Gaujas ielā 1 un 5, Rīgā. Jau vairāk kā simts gadu šīs vietas vēsture saistās ar mākslas procesu norisēm. 2. Starptautiskā Mākslas simpozija vieta izvēlēta lai veidotu, aktualizētu un akcentētu LMS Radošo mītni „Kombināts Māksla” kā pilsētas radošo kvartālu un kultūrvēsturiski nozīmīgu zonu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV