Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Izrāde “Intervija ar Madonnu” pēdējo reizi šosezon

Easyget.lv, 06.05.2014. 15:44

Mātes dienā un starptautiskajā ģimenes dienā aicina uz izrādi “Intervija ar Madonnu”
Izrāde “Intervija ar Madonnu” pēdējo reizi šosezon

Galerijas:

Maijā ir divas dienas, kurās īpaši pateicamies savām māmiņām un ģimenēm, esam kopā ar tuvajiem un vēlreiz arī sev atgādinām, cik liela vērtība ģimene mums ir. 11. un 15. maijā pēdējo reizi šosezon būs iespējams noskatīties izrādi - performanci “ Intervija ar Madonnu”, kas pirmizrādi piedzīvoja šī gada martā. Tās norises vieta ir koka ēku renovācijas centrs “Koka Rīga” Grīziņkalnā, kas kā izrādes norises vieta un tās apkārt esošais koka ēku šarms pavasarī pārsteidzis ne vienu vien skatītāju.

“Intervija ar Madonnu” ir eseja, kas reflektē ar horeogrāfes intuitīvie meklējumi uz jautājumiem: ko nozīmēt būt vientuļai māte? vai dzemdēt ir sāpīgi? vai rūpēties ir grūti? kādēļ Tev nebija Tēva? kur viņš ir? kādēļ Tu guli ar vīrieti, no kura nevēlies bērnus? kādu iespaidu uz bērnu atstāj augšana bez Tēva? Kādēļ audzini viena? Ko tas nozīmē? kā tas ir? (..) kā saglabāt, kā nesabojāt, kā atrast ideālu... Radošā komanda - horeogrāfe Kristīne Vismane, mūziķis Jēkabs Nīmanis un scenogrāfe Epp Kubu - ar interviju, attēlu, kustības, teksta, mūzikas, simbolu un diskusiju palīdzību mēģinās atšķetināt pēc iespējas plašāku skatpunktu par izvēlēto tēmu, izprast iemeslus, kādēļ sievietes audzina bērnus vienas un kādas ir šīs rīcības sekas.

Īpaša izrāde māmiņām

Ar Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu Mātes dienā, 11. maijā, izrāde plkst. 14:00 īpaši veltīta māmiņām, tētiem, sociālo un krīzes centru biedriem un sabiedrotajiem. Izrāde ar bezmaksas ielūgumiem, ko ierobežotā skaitā iespējams saņemt Rīgas Austrumu izpilddirekcijā (3.stāvā, 313.kab) un Koka Rīga.

Jana Kukaine portālā “Satori.lv”: “Lai gan izrādes pieteikumā uzsvērts vientuļo māšu motīvs, kā arī daļu no izrādes materiāliem veido intervijas ar viņām, tomēr tā skar daudz plašāku tēmu loku, kas ietver sievietes privāto telpu, seksualitāti un ķermenisko pieredzi, šaubas un bailes, vienlaikus uzdodot jautājumu, kā tas "iet kopā" ar dažādiem mītiem un priekšstatiem par to, kādai jābūt "pareizai un labai" mātei.”

Ideja, horeogrāfija, izpildījums: Kristīne Vismane (LV)
Ideja, mūzika, dzīvais izpildījums: Jēkabs Nīmanis (LV)
Ideja, scenogrāfija, video: Epp Kubu (EST)
Izrādes producente: Zane Estere Gruntmane (LV)
Izrādes producents: Pigeon-Bridge, līdzproducents: dejas producentu kompānija STU (Igaunija) www.stu.lv

Uzaicinājuma video:

https://vimeo.com/94133455

Ieskats izrādes aizkulisēs:

https://vimeo.com/88186664

Izrādes: 11.maijā plkst. 14:00 (ar ielūgumiem) un 19:00, 15.maijā plkst. 19:00.

Biļetes uz vakara izrādēm iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena: 9 EUR, 5 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

Plašāka informācija: http://interviewwithmadonna.jux.com/

Foto: Izrāde “Intervija ar Madonnu”. Foto (c) Epp Kubu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV