Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Galerijā „Mākslas Banka” atklās Andreja Kostromina jaunāko darbu izstādi

Easyget.lv, 06.05.2014. 16:28

Galerijā „Mākslas Banka” no 7. līdz 17. maijam intelektuālās glezniecības cienītājus gaida Anglijā dzīvojošā latviešu mākslinieka Andreja Kostromina jaunāko darbu izstāde "Xenotopia-II".
Galerijā „Mākslas Banka” atklās Andreja Kostromina jaunāko darbu izstādi

Ar Kostromina neparasto mākslu mūsu galerija rīdziniekus un pilsētas viesus iepazīstināja arī pagājušā gadā (cikls Xenotopia). Mākslinieks palicis sev uzticīgs: viņa gleznu galvenās tēmas ir evolūcijas paradoksi, dabas mīklas, leģendu un mītu izprašana.

Andreja Kostromina zinātniski filozofisko interešu diapazons ir neparasti plašs un skatītājam, lai pilnībā novērtētu mākslas darbu sižetu, mākslinieks pie gleznām piedāvā paskaidrojumus. Tos var pieņemt, bet var arī noraidīt par labu individuālai gleznas lasīšanai - tāda savdabīga ir mākslinieka spēlēšanās ar skatītājiem, kas veido daļu no šī neparastā mākslinieka oriģinālās tehnikas.

Andrejs Kostromins dzimis Rīgā 1970. gadā. Pabeidzis Rīgas Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolu, kur viņš mācījās pie tādiem meistariem, kā I. Siliņa, V. Merca, E. Vērpe, A. Jurjāne, R. Gross. 1989. gadā iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā, kur viņa pasniedzēji bija pazīstami mākslinieki un profesori: J. A. Osis, E. Grūbe, K. Zariņš, I. Vecozols. Pēdējos gadus Andrejs Kostromins dzīvo un strādā Anglijā. Viņa gleznas atrodas privātajās kolekcijās un galerijās, kā arī mākslinieka īpašumā.

Mākslas galerija “Mākslas banka” Jaunielā 14, Vecrīgā, (www.makslasbanka.lv), darba laiks no 11.00 līdz 18.00, svētdiena – brīvdiena. Ieeja bezmaksas.

Foto: Andrejs Kostromins „Rožu princese”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV