Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Foto: Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo Slavomira Mrožeka „Emigranti”

Easyget.lv, 07.05.2014. 12:09

30. aprīlī Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja traģikomēdija jeb filozofisks farss divos cēlienos „Emigranti” Oļega Šapošņikova režijā.
Foto: Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo Slavomira Mrožeka „Emigranti”

Galerijas:

Teātra radošā komanda iestudēja lugu, kurai jau ir vairāk kā pusgadsimts, bet tās tēma arī mūsdienās ir vēl joprojām aktuāla. Izrādē tiek meklētas atbildes uz virkni jautājumiem, bet kā uzsver tās režisors, tad „ne jau par fizisku izceļošanu, masveida emigrāciju, bet par cilvēkiem, to likteņiem un iemesliem, kāpēc to dara, ir galvenais par ko stāsta izrāde.” Savukārt viens no aktieriem Džordžs Stīls, daloties pārdomās saka:” Domāju, ka pēc izrādes apmeklēšanas skatītāji vēl ilgi par to domās. Tā nevar patikt vai nepatikt. Vai nu tu saproti, vai nesaproti šo izrādi.”

Arī jauniestudējuma scenogrāfiskais risinājums pārsteidz apmeklētājus ar neierasto skatītāju sēdvietu izkārtojumu, dažādām detaļām un pat sava veida atgādinājumu par to, ka lugas autors ir absurdists.

Izrādē iesaistīti tikai trīs aktieri, iepriekš pieminētais, viesmākslinieks - amerikānis Džordžs Stīls, un teātra trupas aktieri - latvietis Egils Viļumovs un krievs Mihails Samodahovs. Kā, smejot atzīst režisors tad izrāde sākusies jau pirmajā mēģinājumā, jo aktieriem, tieši tāpat kā viņu varoņiem, ir bijis jāiemācās savā starpā saprasties un komunicēt. Aktieri piedzīvoja īstu integrēšanās procesu.

Radošā komanda uzsver, ka izrāde ir aktuāla un liek izdzīvot īpašu emocionālo pārdzīvojumu un sola, ka tās noskatīšanās atstās spēcīgu pēcgaršu. „Izrāde ir gaiša, bet smaga,” saka Oļegs Šapošņikovs.

Režisors - O. Šapošņikovs, izrādes vizuālais noformējums - E. Viļumovs, O. Šapošņikovs, gaismu mākslinieks - S. Vasiļjevs. Lomās: M. Samodahovs, E. Viļumovs, Dž. R. Stīls.

Tuvākās izrādes: 7. un 16.maijā.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV