Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Smiļģa muzejā notiks dramatiska spēle ''Vējzaķu salas princese''

Easyget.lv, 07.05.2014. 14:36

14. maijā plkst. 17.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā (E. Smiļģa ielā 37/39) tiks izrādīta dramatiska spēle „Vējzaķu salas princese”.

Vakars iecerēts kā iespēja ielūkoties ievērojamās latviešu aktrises Ludmilas Špīlbergas domu un jūtu pasaulē viņai un visai mūsu tautai sarežģītā dzīves posmā Otrā pasaules kara beigās. Tas atklās gan Latvijas Nacionālā teātra un visas jau okupētās Latvijas situāciju Špīlbergas skatījumā, gan ļaus iepazīt arī viņas kolēģu Žaņa Katlapa un Bertas Rūmnieces personības.

Sarīkojuma apmeklētāju acu priekšā atdzīvosies Špīlbergas un Katlapa sarunas un Rūdolfa Blaumaņa lugas „Pazudušais dēls” mēģinājuma gaita.

Rakstnieka Jāņa Liepiņa dramatiskā spēle „Vējzaķu salas princese” ļaus atsaukt atmiņā spožo aktrisi un viņas kolēģus tiem, kas viņus redzējuši, un kaut nedaudz iepazīt tiem, kuriem šāda iespēja nav bijusi.

Lomās: Ludmila Špīlberga - Lidija Pupure, Žanis Katlaps - Andrejs Aiņičevs. Pasākumā ievadvārdus sacīs Rita Rotkale.

Ieejas maksa: EUR 2,85 pieaugušajiem; EUR 1,42 skolēniem, pensionāriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV