Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Riga Magic Dance jau šonedēļ Ķīpsalā

Easyget.lv, 07.05.2014. 16:00

10. un 11. maijā Ķīpsalas hallē vairāk nekā 250 ekstrēmo sporta veidu un mūsdienu dejas lietpratēju izdzīvos dejiski ekstremālu uzvedumu "Riga Magic Dance".
Riga Magic Dance jau šonedēļ Ķīpsalā

Galerijas:

"Riga Magic Dance" režisore Edīte Ābeltiņa stāsta, ka uzveduma stāsts sekos līdzi kāda ģitārista dzīvei, kura lomā iejutīsies leģendārās grupas "Linga" ģitārists Viktors Fedosejevs.

"Stāsts balstīts uz plašu un krāšņu cilvēka emociju gammu – vientulību, vilšanos, prieku, skumjām, dusmām, eiforiju un, protams, mīlestību. Katrs skatītājs varēs sasaistīt šo stāstu ar savu dzīvi," – tā Ābeltiņa.

Uzveduma horeogrāfs Guntis Spridzāns "Riga Magic Dance" dēvē par urbāno jeb pilsētvides minioperu: "Tik vērienīgu, mūsdienīgu un piesātinātu uzvedumu, kurā būs skatāmi lielākā daļa pilsētvides mākslas un sporta veidi, jums vēl nebūs nācies redzēt!"

Guntis Spridzāns akcentē, ka uzvedumā būs redzami patiešām labi un interesanti mākslinieki, kuri savā meistarībā ir nepārspējami. Apmeklētāji varēs skatīt Baibas Klints, Janas Karolas, Kristīnas Tumakovas, Anastasijas Vorkunkovas, Elzas Kronbergas, Aleksandra Ivanova a.k.a Snickera, Karīnas Jermakas, Kristīnes Vismanes, Zigmāra Lāča, Denisa Tumakova, Nikolaja Voroņežceva un Kaspara Meilanda horeogrāfijas.

Elpu aizraujošus mirkļus uzvedumā sola trikeri, batutisti un parkūristi no Vingrošanas olimpiskā centra, frisbijisti no „Ultimate Decision” un „Salaspils FK”, kā arī ielu vingrošanas komanda un Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrība.

Pamatīgu devu adrenalīna sola Latvijas ekstrēmo sporta veidu spīdekļi – skrituļslidotāji no "Therolling.lv" un "Taktika.lv", skeitborda komanda "Clockwise.lv", BMX frīstaileri Tomass Grīnbergs, Oskars Ābele, Kārlis Dzērve, MTB frīstailers Māris Orniņš u.c.

“Riga Magic Dance” uzstāsies Latvijas ritmiskākā grupa "Pulsa efekts", breika dejotāji "Camelot", "Motion Bang Crew", "Soul City Breakers", dejotāji no mūsdienu horeogrāfijas skolas "EXTREME", Tukuma pilsētas modes deju studijas "DEMO", deju studijām "Bump", "GDS", "Let's dance", "Ghetto Dance Academy", "Buras" u. c.

Uzveduma mākslinieciskais vadītājs un par hiphopa krusttēvu dēvētais horeogrāfs Edmunds Veizāns neslēpj, ka, strādājot pie uzveduma sagatavošanas, emocijas dalībnieku vidū sit augstu vilni jau vairākus mēnešus. "Nākas pārkāpt ne vienam vien stereotipam. Un kā nu ne, ja valša mūzikas pavadījumā jādejo hiphops?!"

Kā zināms, pirmo reizi Latvijā – 10. un 11. maijā – Ķīpsalas hallē notiks dejiski ekstremāls uzvedums “Riga Magic Dance”, kas uz vienas skatuves apvienos vairāk nekā 250 ekstrēmo sporta veidu un mūsdienu dejas lietpratējus. Spilgtākie mūsdienu deju, hiphopa, parkūra, trikinga, velotriāla, frīstaila, skeitborda, frisbija, sporta un ielu vingrošanas talanti un citi meistari mūsu acu priekšā metīs izaicinājumu savu spēju robežām.

„Riga Magic Dance” tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros, uzvedumu rīko „BT 1 Music”. Vairāk: www.bt1.lv/rmd

Uzveduma “Riga Magic Dance” biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas – no 5 EUR līdz 10 EUR. Pērkot „Ģimenes biļeti” (4 līdz 8 personām) – 10 % atlaide. Informācija pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv

Iegādājoties biļeti, uzrādi savu ISIC vai ITIC karti un saņem 30 % atlaidi! Biļetes, kuras iegādātas ar šo atlaidi, pie ieejas Izstāžu centrā obligāti jāuzrāda kopā ar ISIC vai ITIC karti.

Foto: "Riga Magic Dance" mēģinājums Ķīpsalā. Foto (c) Barbara Freiberga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV