Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Kinoteātros sāk demonstrēt šausmu filmu “Klusie”

Easyget.lv, 08.05.2014. 09:06

9. maijā Latvijas kinoteātros iznāk filma “Klusie” (“The Quiet Ones”), kuras pamatā ir patiesi notikumi.
Kinoteātros sāk demonstrēt šausmu filmu “Klusie”

Šausmu trilleris “Klusie” ir stāsts par students Braiens un viņa draugiem, kuri piedalās eksperimentā, mēģinot mākslīgi radīt poltergeistu. Viņu uzdevums: izmērīt melno enerģiju, ko izstaro dēmonu apsēsta jauna meitene. Uzsākot eksperimentu profesora vadībā, studenti negaidīti sastopas ar biedējošu realitāti: viņu darbības rezultātā mūsu pasaulē parādās bīstami viņpasaules spēki un tam nav racionāla izskaidrojuma.

Titullomu filmā izpilda Sems Klaflins, kurš piedalījies tādos darbos kā „Bada spēles: Spēle ar uguni", “Karību jūras pirāti: Svešajos krastos”, “Sniegbaltīte un mednieks”, kā arī Džareds Hariss (“Šerloks Holmss: Ēnu spēle”, “Linkolns” u.c.). Lenti producējuši filmu “The Woman in Black” un “Let Me In” veidotāji. Fragments no intervijas ar filmas centrālo zvaigzni, aktieri Semu Klaflinu:

Šī ir jūsu pirmā loma šausmu filmā. Vai esat šausmu filmu cienītājs?

Jā, es mīlu šo žanru, man patīk atrasties uz robežas, kad kuru katru brīdi uz ekrāna var notikt kaut kas negaidīts un baiss. Bet vēl labāk ir tad, ja filma spēj mani iedragāt emocionāli vai pat fiziski. Filmas, kas atstāja iespaidu uz mani ir “Blēras raganu projekts” un “Paranormālā aktivitāte”. Tās ir filmētas no pirmās personas skatupunkta un ir ļoti reālistiskas, tās man lika justies tā, it kā es pats būtu iesaistīts šajos notikumos.

Kāpēc nolēmāt piedalīties “Klusajos” - kas piesaistīja spēlēt Braienu?

Mēs esam līdzīgi, jo Braiens, gluži tāpat kā es, pirms paranormālo notikumu fiksēšanas ir ļoti skeptiski noskaņots, viņš netic šīm parādībām. Taču, kad notikumi uzņem apgriezienus, mans varonis arvien vairāk iesaistās eksperimentā, viņu māc ziņkāre. Domāju, ka ar mani reālajā dzīvē notiktu tas pats. Vēl viens iemesls, kādēļ vēlējos piedalīties šajā filmā, bija tās veidotāju iepriekšējie darbi, kā arī filmēšanās kopā ar izcilo Džaredu Harisu.

Kā sadzīvojat ar popularitāti? Vai pēc lomas kases grāvējā “Bada spēles” varat neatpazīts pastaigāties pa ielu?

Man svarīgākais ir spilgtas lomas – tādas, kurās man nākas krietni pūlēties, lai transformētos par konkrēto varoni. Protams, “Bada spēles” ir kases grāvējs, kas nozīmē to, ka daudzi mani tagad ir redzējuši uz lielajiem ekrāniem, taču nekas manā ikdienā nav mainījies, un par popularitāti es nedomāju.

Jūs vēl esat jauns, taču ko vēlaties sasniegt profesionālā jomā?

Kā jebkurš aktieris, es vēlos lai manu darbu novērtē... ar “Oscar” balvu (smejas). Bet ja nopietni, man svarīgi ir būt aktierim, ar kuru filmu veidotāji labprāt sadarbojas, jo vēlos b't daudzpusīgs aktieris, spēlēt dažādākās lomas. Domāju, ka man vēl ir daudz ko dot.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV