Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgas Fotomēnesis atklāj Ivetas Vaivodes personālizstādi

Easyget.lv, 08.05.2014. 10:46

Sestdien, 10. maijā, pulksten 15.00, jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā tiks atklāta pazīstamās latviešu fotogrāfes Ivetas Vaivodes personālizstādi "Klēpis", informē Rīgas Fotomēneša koordinators Arnis Balčus.
Rīgas Fotomēnesis atklāj Ivetas Vaivodes personālizstādi

Izstāde norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2014 ietvaros, kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Pirms diviem gadiem Iveta Vaivode devās uz savas vecāsmātes Antoņinas ciematu Pilceni Latgalē, lai atrastu to mītisko vietu, kuru viņa iztēlojās, pētot vecāsmātes jaunības dienu attēlus. „Lai arī šie cilvēki ir pavisam sveši, pilcēniešos atpazinu kaut ko ļoti tuvu, bet aizmirstu – savas ģimenes sievietes. Apstaigājot Pilcenes un tuvumā esošo ciematu ceļus, es atgriezos savā, un, iespējams, arī savas mātes bērnībā, kur katram cilvēkam ir sava smarža, bet tikko izslauktu pienu vienmēr dzer siltu,” stāsta fotogrāfe, kura radījusi vienu no savām vispoētiskākajām foto sērijām.

Iveta Vaivode, kura Latvijā pazīstama arī kā atzīta modes fotogrāfe, ar sēriju Klēpis ir ieguvusi C/O Berlin Talents balvu, žurnāla Burn Emerging Photographers fonda grantu, kā arī tikusi starptautisku fotokonkursu Leica Oskar Barnack un Sony World Photography Awards finālos. Fotogrāfijas publicētas pērnā gada Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatā, bet jūnijā būs apskatāmas arī Lumix jauno fotožurnālistu festivālā Hanoverē Vācijā. Iveta Vaivode ieguvusi bakalaura grādu Bormutas Mākslas institūtā Anglijā, bet šobrīd studē Helsinku fotoskolas maģistratūrā.

Izstāde Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 20. jūnijam darbdienās no pulksten 16.00 līdz 19.00, brīvdienās 13:00 līdz 16:00. Ieeja brīva. 30. maijā pulksten 18.00 LNB Iveta Vaivode kopā ar citiem latviešu fotogrāfiem uzstāsies ar publisku lekciju par savu daiļradi.

Rīgas Fotomēnesis 2014 ir jauns Baltijas jūras reģiona fotofestivāls, kas šogad norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un maijā un jūnijā Rīgā piedāvā ap divdesmit fotoizstāžu un desmitiem citu pasākumu – lekcijas, semināri, filmu seansi u.c. Pilna Fotomēneša programma pieejama mājas lapā www.rigaphotomonth.com

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV