Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Jānim Sudrabkalnam – 120

Easyget.lv, 09.05.2014. 10:40

16. maijā plkst. 18.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā (E. Smiļģa ielā 37/39) notiks dzejnieka Jāņa Sudrabkalna atceres vakars „Džentlmens ceriņu frakā”.

17. maijā Jānim Sudrabkalnam apritēs 120. dzimšanas diena. Jānis Sudrabkalns ir viena no nozīmīgākajām figūrām 20. - 30. gadu dzejā, pēckara dzejnieku paaudzes garīgais vadonis un brīžiem arī virzītājspēks. Jānis Sudrabkalns savā laikā ir bijis kā eiropeisks un moderns sava laika dzejnieks un nerrs ar pseidonīmu Olivereto.

Dzejniekam Jānim Peteram rūp dzejnieka Jāņa Sudrabkalna atdzimšana, kā liecības ir izdevniecības „Jumava” izdotais krājums „Klodijai”, ievadā Jāņa Petera eseja. Pateicoties dzejniekam tapusi izrāde Latvijas Nacionālajā teātrī „Trubadūrs uz ēzeļa” un 16. maijā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks Jāņa Petera organizētais sarīkojums „Džentlmenis ceriņu frakā”, kā apliecinājums izcilajam dzejniekam Jānim Sudrabkalnam. Apsveicami ir tas, ka dzejnieks Jānis Peters ceļ godā savu amata brāli.

Atceres pasākumā piedalīsies literatūrzinātniece Māra Enģele, muzikologs Guntars Pupa, Raimonds Pauls, Dita Lūriņa, Valdis Lūriņš, Gundars Grasbergs, Raimonds Celms, Jānis Peters.

Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV