Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atklāta Gunāra Bindes fotogrāfiju izstāde „Abstrakcija”

Easyget.lv, 09.05.2014. 13:14

Par godu izcilā fotogrāfa Gunāra Bindes nesen nosvinētajai 80 gadu jubilejai atklāta līdz šim plašākai sabiedrībai neizrādītu mākslinieka fotodarbu izstāde „Abstrakcija”.
Atklāta Gunāra Bindes fotogrāfiju izstāde „Abstrakcija”

Izstādē apskatāmas dažādos Gunāra Bindes daiļrades posmos tapušas vairāk nekā 60 melnbaltās fotogrāfijas, kas veidotas abstrakcijas manierē, vēsta Roberts Kārkliņš, „Latio” tirgus pārskatu projektu vadītājs.

Vecākie no izstādītajiem darbiem tapuši pagājušā gadsimta piecdesmito gadu beigās. Kā izstādes atklāšanā 8.maijā atzina Gunārs Binde, tolaik vara abstrakto mākslu uzskatīja par nevēlamu, tādēļ daudzas fotogrāfijas netika rādītas un skatītājiem tiek nodotas pēc daudziem gadu desmitiem.

Autors atzīst, ka savos darbos neturas pie viena noteikta stila. Fotomākslinieka nemierīgais raksturs mudina interesēties un pievērsties dažādiem virzieniem. Abstrakcija kā izteiksmes veids viņu saistījusi jau kopš radošās darbības pirmsākumiem, tomēr izstādē redzamo fotogrāfiju radīšana bieži vien nav bijusi apzināta, drīzāk to tapšanu ir sekmējusi nejaušība, gadījums.

“Šos darbus mani pamudināja radīt bezgala daudz impulsu, arī iepriekš neparedzamas dažādas nejaušības. Daļu darbu veidošanos sekmējusi noteikta vizuālā forma, citos savu lomu nospēlējis realitātē ieraudzītais, vēl citus radījušas tādas man apkārt esošas lietas kā izlietots fotopapīrs, fotoķīmijas izkodināti materiāli. Ir zīmējumi, kas tapuši uz fotogrāfijām,” stāsta Gunārs Binde.

Gunāra Bindes fotogrāfiju izstāde “Abstrakcija” līdz 20.jūnijam katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00 skatāma nekustamā īpašuma uzņēmuma “Latio” centrālajā birojā Rīgā, K.Valdemāra ielā 8.

Izstādes rīkotājs “Latio” ar fotomākslinieku sadarbojies arī iepriekš – uzņēmums Latvijas fotomākslas vērtību apzināšanas un saglabāšanas projekta ietvaros izdevis melnbaltās fotogrāfijas kalendāru 2012.gadam „Gunāra Bindes fotogrāfiju kolekcija”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV