Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šonedēļ uz apkaimju svētkiem aicina Sarkandaugava un Jugla

Easyget.lv, 12.05.2014. 09:33

Turpinoties Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem apkaimēs, 15. un 16.maijā svinēs un radoši savu apkaimi pētīs rīdzinieki Juglas pusē, savukārt 17.maijā uz pirmajiem apkaimju svētkiem aicina Sarkandaugava.
Šonedēļ uz apkaimju svētkiem aicina Sarkandaugava un Jugla

Juglas svētku mērķisir apzināties juglēniešu kultūrvēsturiskās saknes, apkaimes identitāti, stiprināt apziņu, ka Jugla ir nozīmīga Rīgas vieta. Svētku dalībniekiem būs iespēja ne tikai apmeklē pasākumus, bet aktīvi tajos iesaistīties un pašiem radīt mākslas darbus. Svētkus veido jaunieši, apvienojot visu Juglas skolu, mūzikas skolas, kā arī Rīgas stila un modes arodvidusskolas radošo potenciālu.

Ceturtdien, 15.maijā, Juglas vidusskolas zālē plkst.15.00 būs skatāma „2ANNAS” īsfilmu programma, kurai sekos M.Rudzīša stāsts par video un darbu skatīšanās. Savukārt plkst.17.00 ikviens aicināts uz lekciju un sarunu par ielu mākslu. Vakara noslēgumā plkst.18.00-22.00 skatītājus priecēs jauno mūziķu koncerts.

Piektdien 16.maijā, svētki pārcelsies uz Juglas vidusskolas stadionu, kur būs skatāma fotoizstāde „Juglas stāsti” un meistardarbnīcas. Dienas garumā plkst.12.00-17.00 ikviens aicināts doties velomaršrutā „Juglas ezeri” un piedalīties meistardarbnīcās. Plkst.17.00 un 18.00 mūsdienu dejas priekšnesumu sniegs Valentīns Kiļeso un grupa „Chilhood Colony”.

Vēl pirms Sarkandaugavas strādnieku svētkiem, ceturtdien, 15.maijā, šajā apkaimē notiks „Rīgas kopienu maltīte”. Tā būs Rīgas kopienu saruna, kā sevi „pabarot”, darot sabiedrībai vajadzīgus darbus.

Savukārt sestdien, 17.maijā, pirmo reizi notiks Sarkandaugavas strādnieku svētki, mainot un pilnveidojot priekšstatu un zināšanas par šo apkaimi, kas ilgu laiku bijusi Rīgas rūpniecības šūpulis un centrs.

Sestdien plkst.12.00-16.00 Tvaika ielas posmā pie Sarkandaugavas vecupes krasta izglītojoši un izklaidējoši pasākums visai ģimenei, foto orientēšanās aktīvās atpūtas cienītājiem, gidu ekskursijas zinātkārajiem. Sadarbībā ar Rīgas kino muzeju plkst.11.00-24.00 latviešu kino būs skatāms bijušajā kinoteātrī „Aurora”. Savukārt vakarā pl.17.00-24.00 Muzeju nakts ietvaros viesus ciemos gaidīs Latvijas Nacionālā vēstures muzeja filiāle „Dauderi”, Rīgas psihiatrijas un neiroloģijas centrs, Sarkandaugavas bibliotēka un vēsturiskā alusdarītava „Aldaris”. Ieeja visos apkaimju svētku pasākumos bezmaksas.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā visu gadu notiek pasākumu sērija „Aktīvās apkaimes” – rīdzinieku ierosināti un īstenoti notikumi dažādās pilsētas apkaimēs. Jau nākamnedēļ Rīgas centra apkaimes identitāte un radošā sadraudzība būs uzmanības centrā Latvijas Mākslas akadēmijas Pagalma svētkos 24.maijā. Maijā katru darba dienu uz festivālu „Ziedoņdārza stāsti” aicina Ziedoņdārzs. Visu maiju ikviens būs aicināts uz mākslinieces Aijas Bley Portretu darbnīcu VEF kultūras pilī. Tāpat no maija līdz pat oktobrim interesentiem dažādos maršrutos pieejamas gidu ekskursijas Pārdaugavā, biļetes uz ekskursijām iegādājamas „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

Foto: Tramvaja pietura Sarkandaugavā. Foto (C) Māris Greidāns

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV