Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

DMDM pirmā modes skate – Muzeju naktī

Easyget.lv, 12.05.2014. 10:07

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs savu 25 gadu jubileju svin ar modes zīmola „Qoo Qoo” jauno kolekciju „Timeless”

Sadarbībā starp Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju (DMDMD) un modes dizaineri Aļonu Bausku („Qoo Qoo”) top vērienīgs projekts – tērpu kolekcija ar latviešu mākslas darbu motīviem. Pirmā modes skate notiks Muzeju naktī 17. maijā plkst. 22.00, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Šogad aprit divdesmit pieci gadi kopš DMDM Rīgā ir atvērts apmeklētājiem. Muzejam izveidojusies veiksmīga ilgtermiņa sadarbība ar Interjera salonu „Moduls”, kuras pamatā ir kopējie centieni akcentēt klasiskās un laikmetīgās vērtības mākslā un dizainā. Pateicoties Interjera salona „Moduls” atbalstam, jubilejas gadā DMDM var realizēt nebijušu projektu, kas izcilus muzeja krājuma priekšmetus sabiedrībai atklās jaunā gaismā.

Modes zīmola „Qoo Qoo” aktuālais koncepts „Timeless” (angļu val. mūžīgs, pārlaicīgs) stāsta par pagātnes liecībām kā nezūdošu skaistumu un inspirācijas avotu jaunradei. Latvijas mākslas zelta fonds no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja krājuma modes dizaineres Aļonas Bauskas radošajā darbā transformējas mūsdienīgos auduma rakstos un tērpos. Iedvesma gūta no Romana Sutas (1896–1944), Aleksandras Beļcovas (1892–1981), Sigismunda Vidberga (1890–1970), Jēkaba Šķērstēna (1890–1940), Jūlija Straumes (1874–1970) un citu autoru kompozīcijām.

Zīmols „Qoo Qoo” radīts 2010. gadā. Jau 2011. gadā zīmola kolekcija ieguvusi „Riga Fashion Week” balvu kā gada spilgtākā debija modē. Aļona Bauska, pielietojot savas grafiskā dizainera prasmes, drosmīgi eksperimentē ar apdrukām, kas dominē un nosaka tēla raksturu. Autores jaunākās kolekcijas tērpos un auduma rakstos var gan atrast pavisam precīzus mākslas darbu attēlu pārnesumus, gan sajust radošo pārveidi krāsu, formu un līniju saspēlēs.

Koncepta moto – vērtības nezūd, mēs tās pārmantojam un pārradām katrs caur sevi. „Timeless” apliecina cieņu Latvijas mākslas vēsturei, reizē koši un provokatīvi uzspridzinot tradicionālos priekšstatus. Muzejam šī sadarbība ir uzdrošināšanās meklēt jaunus ceļus komunikācijā ar Latvijas dizaineriem un sabiedrību. Mode kā demokrātisks medijs šai projektā tuvina auditorijas grupas ar dažādām interesēm, dodot iespēju popularizēt kā Latvijas dizaina kvalitātes, tā mākslas mantojuma nozīmību.

Kolekciju pirmo reizi būs iespēja ieraudzīt modes skatē starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” laikā 2014. gada 17. maijā plkst. 22.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 1. stāva vestibilā. DMDM un „Qoo Qoo” sadarbību plānots turpināt visa 2014. gada garumā, veidojot jaunus tērpus un padarot tos pieejamus sabiedrībai. Nākotnē apģērbus varēs iegādāties interneta veikalā http://shop.qooqoo.lv/ un citās „Qoo Qoo” tirdzniecības vietās. „Timeless” kolekcijas tērpiem būs pievienota informācija par mākslas darbiem no muzeja krājuma, kuri iedvesmojuši to tapšanu.

„Timeless” ideju un noskaņu atspoguļos video klips, kas veidots sadarbībā ar „LIPS AND KISS”. Video tiks demonstrēts modes skates laikā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kā arī vēlāk Latvijas Nacionālā mākslas muzeja mājas lapā www.lnmm.lv un sociālajā vietnē www.youtube.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV