Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Muzeju nakts Bauskas pilī

Easyget.lv, 12.05.2014. 10:44

Šogad, kad Muzeju nakts tēma ir „Sarkanā krāsa – dzintars”, 17. maijā Bauskas pils muzejs aicina uz pasākumu „Ugunīga nakts Bauskas pilī” ar motto: „Ir pagājuši gadu tūkstoši kopš laika, kad cilvēks pieradināja uguni”.
Muzeju nakts Bauskas pilī

Kā informē Ilva Bitēna, Bauskas pils muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste, pasākuma laikā varēs iepazīties ar amatnieku, kuri darbu tapšanas procesā izmanto uguni, izstrādājumiem un darba demonstrāciju. Noslēgumā uguns šovs, kurā būs skatāmas Seno deju grupas „Galms” dejas ar uguni, Alesh Walker triki ar uguni un pirotehniķa Ilmāra Āboliņa uguns kompozīcija.

Muzeja ceremoniju zālē būs apskatāma Baibas Dumpes keramikas izstāde, kurā būs redzamas Neolīta un Dzelzs laikmeta keramikas trauku rekonstrukcijas - Agrais Neolīts, Narvas kultūras keramika, Ķemmes bedrīšu un Auklas keramika, vidējā un vēlā Dzelzs laikmeta darbi, Austrumlatvijas keramika un Agrā ripas keramika. Izstādi papildinās Vidzemes televīzijas operatora Kārļa Kumsāra veidota filma, kurā redzama dažādu laikmetu rekonstruēto keramikas podu gatavošanas un dedzināšanas process.

Apmeklētāji varēs sekot līdzi vaska sveču liešanai, Elīna Kūla-Braže un Māris Braže – demonstrēs alvas rotu gatavošanu, Bauskas Kalēju darbnīca „U&A” demonstrēs dzelzs kalšanas procesu un Bauskas jaunsargi rādīs kā ar kramu iegūst uguni. 23:00 būs vērojams uguns šovs, kurā piedalīsies Bauskas pils Seno deju grupa „Galms”, Alesh Walker un Svētku aģentūras pirotehniķis Ilmārs Āboliņš.
Paralēli aktivitātēm apmeklētāju apskatei būs atvērtas Bauskas pils izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620", "Bauskas pils - militārs nocietinājums", Vēstures ekspozīcija un Livonijas ordeņpils drupas ar skatu platformu centrālajā tornī.
Lai pasākums būtu krāšņāks, aicinām apmeklētājus tērpties sarkanā krāsas apģērbā. Priecāsimies, ja apmeklētāji būs piedomājuši pie sava tēla un būs darinājuši kādu īpašu tērpu par godu šim pasākumam.
Ieeja pasākumā bez maksas.

Muzeju nakts Bauskas pilī programma:

  • 19:00 – 23:00 Apmeklētāju apskatei atvērtas Bauskas pils izstādes - "Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620", "Bauskas pils - militārs nocietinājums" un Vēstures ekspozīcija. 
  • 20:00 - 21:30 – Livonijas ordeņpils drupu un skatu torņa apskate.
  • 20:00 – 23:00 – Keramiķes Baibas Dumpes Neolīta un Dzelzs laikmeta rekonstruēto keramikas trauku izstāde, ko papildinās Vidzemes televīzijas operatora Kārļa Kumsāra veidota filma, kurā redzama dažādu laikmetu rekonstruēto keramikas podu gatavošanas un dedzināšanas process. 
  • 20:00 – 23:00 – Kā top lietas izmantojot uguni - amatnieku demonstrējumi (vaska sveču un alvas figūru liešana, dzelzs kalšanas darbnīca, uguns iegūšana ar kramu).
  • 23:00 – 23:35 - Uguns šovs, kurā piedalīsies Bauskas pils Seno deju grupa „Galms”, Alesh Walker un Svētku aģentūras pirotehniķis Ilmārs Āboliņš.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV