Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Positivus kinoteātrī būs iespēja baudīt arī kino klasikas šedevrus

Easyget.lv, 12.05.2014. 11:24

Šī gada Positivus festivāla kinoteātra programmā atskatīsimies uz spilgtiem pasaules un latviešu kino klasikas darbiem, kas ir iedvesmojuši vairākas paaudzes.
Positivus kinoteātrī būs iespēja baudīt arī kino klasikas šedevrus

Kino programmu papildinās arī jaunākie latviešu un ārzemju animācijas, īsfilmu un pilnmetrāžas meistardabi. Programma izcelsies arī ar īpašām diskusijām un sarunām filmu starplaikos, kurās piedalīsies režisori, producenti, kuratori un citi ar kino saistīti profesionāļi, informē “Positivus Music” pārstāve Linda Igolniece. Kinoteātra draugs jau otru gadu ir Ādažu Čipsi, kas rūpējas par to, lai kino skatīšanās ir īpaši komfortabla un garšīga.

Esam priecīgi pieteikt jaunus kino sadarbības partnerus, to skaitā Rīgas Starptautisko kino festivālu, kas piedāvās īpašu Ziemeļvalstu filmu programmu bērniem un jauniešiem, kā arī kinoteātri “Kino Bize”, kas festivāla laikā sniegs iespēju baudīt pasaules kino klasiku – izcilu autoru, režisoru un aktieru darbus. Savukārt Nacionālais Kino centrs kino gardēžiem piedāvās ieskatu latviešu kino klasikā ar tādām nesen restaurētām filmām kā pašmāju režisoru Gunāra Cilinska un Vara Braslas filmu “Ezera Sonāte” un Aleksandra Leimaņa filmu “Vella Kalpi”.

Dokumentālā kino ciklā varēs redzēt filmas par izcilām latviešu personībām, piemēram, Kristas Burānes jaunāko darbu “Māra”, kas ir stāsts par teātra režisori Māru Ķimeli, Ginta Grūbes “Vairāk nekā dzīve”, kas ieskatās režisora Alvja Hermaņa radošajā procesā, kā arī Olafa Okunova “Teritorija. Vija Celmiņš” – stāsts par pasaulē slaveno latviešu gleznotāju Viju Celmiņš, kā arī daudzas citas.

Mūsu ikgadējie sadarbības partneri un draugi – starptautiskais kino festivāls 2ANNAS piedāvās plašu filmu programmu, kas izcels pēdējā laika aktuālākos virtuālās vides video no Baltijas, sniegs ieskatu pārsteidzoši radošajā Latvijas mūzikas video industrijas veikumā, kā arī izklaidēs skatītājus ar svaigu kravu pasaules asprātīgākajām, skaistākajām un, iespējams, labākajām īsfilmām, kas tapušas pēdējo pāris gadu laikā. Pēc katras programmas 2ANNAS aicinās skatītājus uzkavēties un apspriest redzēto. Diskusijās piedalīsies arī filmu autori, programmu veidotāji un kuratori no festivāla radošās komandas, kā arī kolēģi no ārvalstu sadraudzības festivāliem.

Pilna Ādažu Čipšu kinoteātra programma tiks izziņota drīzumā.

Lielākais populārās mūzikas festivāls Baltijā jau astoto reizi notiks no 18. – 20. jūlijam Salacgrīvā. Festivāla trīs dienu biļete bez teltsvietas maksā EUR 57 un ar teltsvietu EUR 63. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Positivus festivālā šogad uzstāsies Kraftwerk, Bastille, Ellie Goulding, Elbow, The Kooks, The 1975, Daughter, Chet Faker, Laura Mvula, Junip, Temples, Anna Calvi, Of Montreal, Mø, The Horrors, You Me At Six, Future Islands, Alunageorge, Nonono, A Trak, King Charles, Kid Karate, Cherub, Birth Of Joy, Just Blaze, Pompeya, Fm Belfast, And So I Watch You From Afar.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV