Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Atklās Kaspara Teodora Bramberga personālizstādi „Dynamis”

Easyget.lv, 12.05.2014. 15:05

Sestdien, 17.maijā, plkst. 18:00 Peldošā mākslas centrā „NOASS” tiks atklāta Kaspara Teodora Bramberga personālizstāde „Dynamis”.

Kaspars Teodors Brambergs, testējot abstraktās glezniecības robežas, savā piektajā personālizstādē Latvijā sola izvairīties no ikdienas ilustrēšanas un pievērsties visu formu neredzamam un brīvi plūstošam spēkam. „Tas mani ir vienmēr interesējis visvairāk,” skaidro mākslinieks, „ar prātu netveramā cirkulācija, bezvārdu poēzija, ko izstaro mākslas darbs”. Tieši šo parādību kopumu mākslinieks arī dēvē par „dynamis” jeb spēku, enerģiju. Darbojoties cilvēka dvēseles iekšējā telpā, Kaspars Teodors Brambergs necilā jebkādus sociālos vai citu taustāmās esības aspektus, kurus būtu viegli ilustrēt, tai vietā piedāvājot pārvietoties uz teritoriju, kur nāksies sastapties aci pret aci ar mākslas darbu.

Pirms izstādes atklāšanas Kaspars Teodors Brambergs atzīst, kā šī viņam ir iespēja paust personīgo nostāju par mākslas darba uztveri kā tādu. Taču mākslinieks necenšas skatītāju ietekmēt, bet aicina ikvienu doties uz izstādi tāpat vien, bez jebkādām priekšzināšanām un pašam izbaudīt konkrētā momenta noskaņu.

Kaspars Teodors Brambergs, būdams viens no atpazīstamākajiem laikmetīgā abstraktā ekspresionisma skolas pārstāvjiem Latvijā, labprāt eksperimentē ar krāsām un tādām matērijām kā smiltis, marmors, ogles vai rupjais audekls. 2000.gadā pabeidzis Latvijas Mākslas Akadēmiju un kopš tā laika aktīvi piedalījies grupu un personālizstādēs gan Latvijā, gan ārpus tās. Solo izstāde Mākslas galerijā “Dfab” 2010.gadā tika nominēta “Purvīša Balvai”, bet 2011.gadā ieguva “Dienas Gada Balvu Kultūrā”. Mākslinieka darbi glabājās privātkolekcijās Latvijā, Francijā un Taiti.

Izstāde „Dynamis” būs apskatāma Peldošajā mākslas centrā „NOASS”, AB Dambī 2, Rīgā no 17. maija līdz 5. jūnijam. Izstādes darba laiks: No otrdienas – svētdienai: 11:00 - 19:00. 17. maijā Starptautiskās Muzeju nakts ietvaros izstāde apskatāma no 18:00 līdz 01:00. 24.maijā un 31.maijā: slēgts. Ieeja bez maksas.

Plašāka informācija par izstādi pieejama „Kultūras un Mākslas projekta Noass” un mākslinieka mājas lapās: http://www.noass.lv/, http://brambergs.com/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV