Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sabiedrību aicina piedalīties 14. Starptautiskajā Venēcijas arhitektūras Biennālē

Easyget.lv, 13.05.2014. 11:28

Saglabāt un aizsargāt, reanimēt vai ļaut nomirt? Ikviens aicināts padalīties ar foto ar modernisma ēkas paraugu no jebkuras vietas Latvijā, kas būvēta laika posmā no 1914. līdz 2014.gadam! Iesūtītie foto tiks izvietoti Unwritten.lv Facebook lapā.
Sabiedrību aicina piedalīties 14. Starptautiskajā Venēcijas arhitektūras Biennālē

There is (no) modernism in Latvia - tieši tik provokatīvu jautājumu uzdod Latvijas Republikas ekspozīcija ar nosaukumu Unwritten (tulkojumā - neuzrakstītā grāmata) un tās kuratori - arhitektu birojs NRJA -, turpinot 14. Starptautiskās Venēcijas arhitektūras Biennāles kuratora Rema Kolhāsa tēmu Absorbing Modernity: 1914-2014 un aktualizējot jautājumus par Latvijas pēckara arhitektūras uztveri, pētniecību un saglabāšanu.

Aicina ikvienu iesūtīt ēku bildes un informāciju par to arhitektiem (ja ir zināmi): www.facebook.com/unwrittenlv, info@unwritten.lv vai arī pa pastu: “Unwritten.lv” NRJA, Miesnieku iela 12, Rīga, LV-1050. Foto iespējams iesūtīt līdz 23.11.2014.

Iegūtais materiāls kļūs par pamudinājumu turpmākiem pētījumiem par modernisma arhitektūru Latvijā un, iespējams, papildinās arhitektūras pieminekļu sarakstu ar šī laikmeta būvēm. Ekspozīcijas mērķis ir vairot sabiedrības pašapziņu un interesi par pēckara laika izcilākajām ēkām, šādi veicinot arī arhitektūras tūrismu Latvijā. Apzināto ēku fotogrāfijas tiks izvietotas vienotā ekspozīcijā Venēcijā, kuras pamata apgalvojums ir There is (no) modernism in Latvia.

2014.gadā Latvija Venēcijas biennāles arhitektūras izstādē piedalīsies sesto reizi. Pirmo reizi nacionālā ekspozīcija būs pieejama apmeklētājiem Arsenāla izstāžu zālē, nevis citviet pilsētas ielu un kanālu labirintos. Arsenāls pulcē ievērojamu apmeklētāju skaitu, ko pirms gada jau izbaudīja Latvijas Republikas ekspozīcija Venēcijas mākslas biennālē.

Latvijas ekspozīcijas pārstāvniecību Venēcijas arhitektūras biennālē koordinē Latvijas Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību, finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds. Biennālē Latviju pārstāvēs arhitektu birojs NRJA ar komandu: ekspozīcijas komisāru Juri Pogu, komisāra vietnieku – Andri Brinkmani; grafikas dizaineri Kirilu Kirasirovu, skaņu mākslinieku Andri Indānu, multimediju jomā palīdz

Rihards Vītols, kā arī pieaicināti vairāki informatīvā kataloga eseju autori. Projekta producenti - pilna servisa pasākuma aģentūra“Pareizā ķīmija”.

Papildus informācija:
www.nrja.lv
www.facebook.com/unwrittenlv
www.labiennale.org/en/architecture/index.html

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV