Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

A.P.Čehova vārdā nosauktais Maskavas Dailes teātris viesosies Rīgā

Easyget.lv, 14.05.2014. 12:13

No 20. līdz 22. maijam Dailes teātrī notiks A.P.Čehova vārdā nosauktā Maskavas Dailes teātra (MXAT) viesizrādes.

Skatītāji varēs noskatīties divas šī teātra aizraujošākās izrādes: ironisko angļu detektīvu „Apsūdzības liecinieks” un jaunāko iestudējumu – „Kontrabass”. Lomās izcilie aktieri Renāta Ļitvinova, Konstantīns Habenskis, Sergejs Čonišvili, Igors Verņiks, Jevgēņija Dobrovoļska un citi.

20. un 21. maijā Dailes teātra skatītāju zāle pārvērtīsies Lielbritānijas Augstās justīcijas tiesas sēžu zālē, bet zvērinātu piesēdētāju lomā iejutīsies apburošākā un neparedzamākā detektīvstāsta, kas tapis pēc Agatas Kristi literārā darba motīviem, skatītāji. Izrādē „Apsūdzības liecinieks” rodams gan neatkārtojamais angļu humors, gan izmanīgi savērpts sižets, gan ārkārtīgi smalkas psiholoģiskās detaļas. Spilgti un krāšņi tēli, vieglums un izsmalcinātība, joki un groteska. Tas viss lietpratīgi un īpatnēji ievīts izrādes audeklā tā, ka ne vien slepkavības mīkla, bet arī teātra dzīvā miesa ar negaidītajām pārvērtībām, aktieru kūleņošanu un apburošo teatrālumu notur skatītājā spriedzi līdz pat pēdējai sekundei.

22. maijā notiks Patrika Zīskinda lugas "Kontrabass" iestudējuma pirmizrāde. Izrāde par jūtām, vientulību, ilgām pēc rīcības – un nespēju par to izšķirties. Par saasinātu dievišķā izjūtu – un neiespējamību to sasniegt. Stāsts par mūziku, kas veido varoņa dzīves saturu, un vēl – galvenokārt jau šī ir luga par mīlestību; par vīrieša mīlestību pret sievieti, kura liek mokoši ciest, jo nenovērtē, tādējādi aizskarot viņa pašcieņu.

Izrādes notiks Dailes teātrī. Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV