Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Radīts jauns laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnāls „Punctum”

Easyget.lv, 14.05.2014. 16:06

Tapis jauns laikmetīgajai literatūrai un filosofijai veltīts interneta žurnāls „Punctum” http://www.punctummagazine.lv.
Radīts jauns laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnāls „Punctum”

Laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnāla „Punctum” mērķis ir radīt telpu, kurā sadzīvo interese par mūsdienīgu literatūru un filosofiju, kā arī citām kultūras jomām, ciktāl tās var rosināt oriģinālu skatījumu uz dzeju, prozu un kritiku. „Punctum” jūt radniecību ar vairs neeksistējošajiem intelektuālajiem žurnāliem „Grāmata”, „Luna” un „Kentaurs XXI”, kuri publicēja it kā mazāk zināmu, taču ļoti nozīmīgu latviešu un cittautu moderno literatūru un teoriju, tādējādi padarot krāšņāku pašmāju kultūras dzīvi. „Punctum” veidotāji Artis Ostups, Justīne Janpaule un Igors Gubenko centīsies turpināt šo tradīciju ar mediju, kas augstu vērtē tieši novitāti.

Laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnāls sola regulāras dzejas, prozas, rakstu, interviju, recenziju un eseju publikācijas. „Punctum” piedāvātie teksti stiprinās Latvijas rakstniecības un filosofijas saikni ar pasaules kultūras vēsturi un jaunākajām tendencēm un bagātinās izpratni par refleksijas un vārda mākslas iespējām. Gan sarunās ar literātiem un filosofiem, gan pazīstamu kritiķu tekstos tiks aplūkota ne tikai latviešu dzeja, proza un filosofija, bet arī šo jomu norises citviet pasaulē. Tāpat žurnāls lūkos atbildēt uz kultūras aprindās izskanējušo prasību pēc izvērstas literatūras un filosofijas analīzes, taču īstenos to lasītājam saistošā formā. Kopumā ņemot, „Punctum” darbosies kā interesantāko māksliniecisko un teorētisko meklējumu laboratorija.

Žurnāla darbības pašā sākumā lasāmi: Viļa Kasima stāsts, Romana Honeta dzeja Ingmāras Balodes latviskojumā, saruna ar ievērojamo amerikāņu filosofi Džūditu Batleri, Haralda Matuļa vērtējums par Nila Saksa jaunāko darbu „Poēma par 12 ziloņiem”. Nedaudz vēlāk „Punctum” dāvās lasītājiem Eduarda Aivara dzeju, Henrika Eliasa Zēgnera rakstu par Jura Simanoviča dziesmu vārdiem un Andra Ogriņa dzejprozu, kā arī recenzijas tādām grāmatām kā Ingas Žoludes „Santa Biblia”, Aināra Kamoliņa „Dienasgrāmatas: Spinozas poētika” un Vladislava Todorova „Dzifts”.

www.punctummagazine.lv

Laikmetīgās literatūras un filosofijas žurnāls „Punctum” veidots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV