Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jaunākās Ziemeļvalstu filmas LTV 1. programmā

easyget.lv, 29.05.2007. 13:20

Ziemeļvalstu kultūras festivāls „Ziemeļu pavasaris 2007” LTV 1.programmā tuvojas noslēgumam. Visu maija mēnesi, piecas nedēļas pēc kārtas, otrdienās plkst. 21.20 Latvijas Televīzijas 1.kanālā kino baudītājiem bija iespēja vērtēt atzītāko ziemeļvalstu četrdesmitgadnieku paaudzes režisoru pēdējos gados tapušās filmas. Šovakar, 29.maijā plkst. 21.20 tiks demonstrētā pēdējā filma šajā izlasē - norvēģu režisora Jensa Līena filma „Neērtais cilvēks”. Filmu demonstrēšanu atbalsta Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā. Patīkamu skatīšanos!
Jaunākās Ziemeļvalstu filmas LTV 1. programmā
NEĒRTAIS CILVĒKS (DEN BRYSOMME MANNAN). Komēdija. Norvēģija, Islande. 2006.

Andreass atjēdzas autobusā un pēkšņi apjauš, ka nesaprot, kur atrodas, kā te nokļuvis un kurp dodas. Pieturā viņu sagaida kāds laipns kungs, kas aizved Andreasu uz tuvējo pilsētiņu. Te sava kārtība – pārlieku lietišķi cilvēki dienas vada sarunās, it kā nopietnās, bet paviršās. Perfektu kārtību nodrošina uzraugi, kas visu redz un visu dzird. Un galvenais – šajā pilsētiņā ir gan Andreasa mājas, gan sieva, gan darbs. Un tomēr – Andreass nekā nevar te iejusties, skaidri jūt, ka neiederas šajā sabiedrībā. Viss svešs, savu pagātni viņš nekā nespēj atcerēties. Un beidzot apjēdz, ka arī izejas nav – no šīs pilsētas neviens nevar izkļūt, tikt projām…

Filmas NEĒRTAIS CILVĒKS pasaules pirmizrāde notika Kannu Starptautiskajā kino festivālā. Filmai arī Kannu festivāla balva.

Lomās Tronds Fausa Eurvogs, Petronella Barkere, Pers Šānings, Birgite Larsena.

Režisors Jenss Līens. Deviņdesmito gadu sākumā Jenss Līens aizbrauca uz Londonu, lai tur spēlētu rokenrolu. Trīs gadus vēlāk viņš atgriezās Norvēģijā jau kā Londonas Starptautiskās kino skolas režijas kursa absolvents, kura diplomdarbs – īsfilma Montana (1993) – tika demonstrēts vairākos starptautiskos festivālos. Turpmāko desmit gadu laikā viņš bijis daudzu reklāmu, vairāku dokumentālo filmu un īsfilmu režisors. Neērtais cilvēks ir otrā režisora pilnmetrāžas aktierfilma.




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV