Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Filmas Karību jūras pirāti: Pasaules malā apskats

Nils Auziņš, 31.05.2007. 09:00

Holivudas pirātu grāvēja trešā daļa ir klāt un liecina, ka nav ticis žēlots ne laiks, ne nauda. Grandiozi krāšņais pirātu stāsts ir pārbagāts ar specefektiem un iespaidīgiem skatiem. Kases pildās un ļaudis šķiet apmierināti.
Filmas Karību jūras pirāti: Pasaules malā apskats

Šī atkal ir viena no tām filmām par kuras lieliskumu jau tika izklaigāts pirms tā vispār parādījās, bet tas ir tikai normāli, jo ir redzēts arī, ka dažu labu filmu reklāmas nolūkos pasludina par kulta filmu, pirms to vispār kāds ir noskatījies un iecēlis kulta statusā. Dažreiz jau pietiek ar argumentu, ka budžets bija liels un kases ieņēmumi grandiozi, lai ieceltu filmu slavas saulītē.

Labi jau labi, šoreiz par pirātu grāvēju interese noteikti ir tik liela, jo šī ir jau trešā daļa un tas tad arī liek izdarīt minējumus, kāds tad būs sanācis turpinājums. Un pēc noskatīšanās nākas secināt, ka rezultāts nav no sliktākajiem, ja ņem vērā kāds ir filmas veidotāju vadošais motīvs (peļņa, peļņa un vēlreiz peļņa!) un to, ka filmu turpinājumiem, neskatoties uz pāris izņēmumiem, ir tendence būt ne visai baudāmiem.

Šoreiz nav svarīgi, ka scenārijs nelīmējas kopā un, ka stāsta gandrīz nemaz īsti nav un, ir tikai fragmenti, kas priecē acis ar iespaidīgiem skatiem. Tā arī ir paredzēts un tas nekas, ka viss brīžiem atgādina kaut kādu grūti izstrebjamu savārstījumu. Ja godīgi, brīžiem pazuda sajēga par to, kas vispār filmā konkrēti notiek un bija sajūta kā tiem cilvēkiem gados, kuri nespēj izsekot mūsdienu kino tempiem un ik pa brīdim pajautā, kāpēc sarkanā mašīna dzenas pakaļ zilajai mašīnai un kas ir tas onkulis saulesbrillēs. Tomēr diez vai es tāds biju vienīgais, ņemot vērā, ka filma ir tik sasodīti izstiepta garumā un spēja izsekot līdzi notikumu jēgai prasa piepūli. Tāpat ir skaidrs, ka filma ir pilna ar nejēdzībām un lielākajai daļai par to ir nospļauties. Tā kā mierīgi var atslābt un izbaudīt labos skatus un momentus.

Un labi skati šeit ir gana daudz un ir kur papriecēt acis. It īpaši atmiņā palika aina, kurā akmeņi pārvēršas par krabjiem un no tuksneša ienes kuģi jūrā, kā arī pirātu-frīku komanda ir gana interesanta. Vietām likās, ka pirātu leģendas un vide tiek miksēta kopā ar zvaigžņu karu skatiem, bet tas viss kaut kā veiksmīgi un netiek lieki pārspīlēts. Ak jā, ja kas, dredi ir cieņā gan starp pirātiem, gan cilvēkiem astoņkājiem un šī frizūra ir arī dievietei kalipso, kura ja grib var pārvērsties par miljons krabjiem un ko tik vēl nē. Lieki teikt, ka garlaicīgi nav ne mirkli ja nu vienīgi otrās stundas laikā jau sāk gribēties vismaz iepauzēt. Ļoooooti gara filma! Jābūt noskaņotiem uz ilgu skatīšanos, ja ir doma skatīties šo pirātu gabalu.

Bez veiksmīgajiem specefektiem ir iepīti arī pāris labi blakus sižetiņi un pavīd arī kāda asprātība, varbūt ne visai izdevusies, bet arī nav pilnīga izgāšanās. Katram tēlam ir personības pazīmes un piemīt savas dīvainības. Piemēram, filmas centrālais vīrs Džonijs Deps tēlo pirātu vadoni, kuru īsi var raksturot kā ekstravagantu tipu ar „sievišķīgām” manierēm un ar tieksmi uz personības dalīšanos. Dažādu dīvaiņu šeit ir bariem un to savstarpējās attiecības ir gana raibas. Laikam, ja nav tik slikti kā varēja būt.

Lomās: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Kevin R. McNally, David Bailie, Stellan Skarsgård.
Mājas lapa: http://disney.go.com/disneypictures/pirates/atworldsend

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV