Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Starptautiskais mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2007" šovasar piedāvās 39 pasākumus

LETA, 01.06.2007. 08:20 | komentāri (2)

No 2.jūlija līdz 8.jūlijam, kad Rīgā norisināsies starptautiskais mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2007", organizatori piedāvās 39 mūzikas pasākumus, žurnālistus informēja festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.
Starptautiskais mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2007" šovasar piedāvās 39 pasākumus
Koncerti notiks ierastā festivāla vietā Rīgas Kongresu namā, klubā "Kaļķu vārti", uz brīvdabas skatuves Līvu laukumā, un mūzikas fani varēs doties neatkārtojamā muzikālā izbraucienā ar festivāla kuģīti "Vecrīga".

Briežkalns norādīja, ka šogad festivālā viesosies vairāki pazīstami mākslinieki, starp kuriem būs arī "Grammy" balvas ieguvēji.

Viens no pirmajiem lielajiem koncertiem notiks 4.jūlijā Rīgas Kongresu namā, kur koncertu sniegs ASV kvartets "Yellowjackets", kas kopš savas darbības pirmsākumiem saņēmis jau divas "Grammy" balvas un 11 nominācijas prestižajam apbalvojumam. Tāpat festivālā viesosies Horācijs "el Negro" Hernandes, kurš ieguvis "Grammy Adwards" balvu un kura plašā muzikālā gaume un spēja uztvert jebkuras mūzikas pulsāciju un ritmu padarījusi viņu slavenu.

Interesanta ir Norvēģijas un Bulgārijas grupa "Farmers Market", kas ir viena no populārākajām Norvēģijas grupām, kas savās performancēs izmanto ne tikai tradicionālos, bet arī etniskos mūzikas instrumentus - dūdas, tapanu, galduku un citus, norādīja Briežkalns. Piedalīsies viens no cienījamiem džeza mūziķiem - Fredijs Kols, kura koncerts paredzēts 6.jūlijā Rīgas Kongresu namā.

Apmeklētājiem neaizmirstamus koncertus sniegs mūziķis Otis Teilors un grupas "Djabe" (Ungārija), "Musica Brass" (Francija), "Otar Magradze Quartet" (Gruzija), kā arī lietuviešu un igauņu kopprojekts "Domas Aleksa & D'Orange Band".

Festivālā piedalīsies arī pašmāju mūziķi - džeza kvintets "Silvestri Orkestri", saksofonu kvartets "n[ex]t", jaunie sitaminstrumentu izpildītāji no Valmieras "Rhythmic Beat Orchestra", apvienība "Twin Town" un Intars Busulis ar savu jauno programmu.

Jau ziņots, ka koncerti par velti uz brīvdabas skatuves Līvu laukumā norisināsies 6.jūlijā un 7.jūlijā, kad muzicēs gan mūsu pašu mākslinieki, gan viesi no ārvalstīm.

Kā katru gadu, festivāls jaunajiem mūziķiem piedāvās iespēju papildināt zināšanas, dalīties pieredzē, muzicēt ar starptautisku atzinību guvušiem māksliniekiem meistarklasēs, kuras šogad notiks no 3.jūlija līdz 7.jūlijam.

Šogad festivāla laikā varēs piedalīties sitamo instrumentu, ģitāras, akordeonu un vokālajās meistarklasēs, kurām interesenti var pieteikties līdz 20.jūnijam.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV