Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas Kinomuzejā demonstrēs iemīļotas latviešu filmas

LETA, 04.06.2007. 11:06

Sestdien, 9.jūnijā, Rīgas Kinomuzejā bērniem un viņu vecākiem demonstrēs iemīļotas latviešu filmas.
Rīgas Kinomuzejā demonstrēs iemīļotas latviešu filmas

Kinomuzejā filmu seanss sāksies ar animācijas filmu demonstrēšanu, pēcpusdienā rādīs dokumentālās filmas, savukārt latviešu filmu seansa beigās rādīs režisora Rolanda Kalniņa filmu.

Plkst.12 Rīgas Kinomuzejā notiks animāciju filmu seanss bērniem. Tajā demonstrēs filmu studijas "Dauka" zīmētās filmas "Ciemā", "Skapis", "Zaķīšu pirtiņa", "Baltā", "Dillī Dallī minku parkā", "Kā vilks sivēntiņu neapēda" un "Fantadroms".

Plkst.14 Kinomuzejā rādīs režisora Kaspara Gobas dokumentālo filmu "Seda, purva ļaudis" un režisores Lailas Pakalniņas dokumentālo filmu "Leiputrija".

Filma "Seda. Purva ļaudis" stāsta par Sedu - pirms 50 gadiem būvētu padomju laika kūdras racēju triecienceltni, kuru pēdējos desmit gados fundamentālās pārmaiņas gandrīz nav skārušas. Pilsētiņā Latvijas ziemeļaustrumos dzīvo etniski daudzveidīgs cilvēku pulks, kas runā krievu valodā un referendumā par iestāšanos Eiropas Savienībā teicis "nē".

Filma "Leiputrija" ir stāsts par vietām, par kurām mēs neko negribam zināt, piemēram, par izgāztuvi. Tomēr šķietami nepievilcīgajā atkritumu tuksnesī mājo neskaitāmas dzīvas radības - kukaiņi, rāpuļi, putni un zīdītāji. Viņiem izgāztuve ir elitāra dzīvesvieta, kas saviem iemītniekiem piedāvā barību un siltumu visu gadu.

Latviešu filmu seanss Kinomuzejā beigsies plkst.16 ar Rolanda Klaniņa spēlfilmu "Akmens un šķembas".

Filmas "Akmens un šķembu" darbība norisinās vairākos laika slāņos - pēckara gados, kad ar slepenu kaitniecisku misiju no Rietumiem ieradies bijušais leģionārs par mirušo uzskatītais Ričards Zanders, lai satiktu savu kādreizējo draugu Jāni Kalniņu un bijušo meiteni Antru.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV