Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"SPĒKS" Ritmiska mūsdienu dejas izrāde

easyget.lv, 04.06.2007. 14:50 | komentāri (2)

Trešdien, 6.jūnijā plkst.19:00 un 21:00 Dailes teātra Mazajā zālē būs skatāma horeogrāfes Annas Ķirses un apvienības Pulsa Efekts sadarbības rezultātā tapusī dejas izrāde „Spēks”. Tas ir stāsts par visos laikos pastāvošo paaudžu konfliktu, stāsts par vienotību, draudzību, naudu. Katrai kustībai, katrai skaņai ir nozīme... varbūt ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē?
"SPĒKS" Ritmiska mūsdienu dejas izrāde
„Spēks” ir pusstundas stāsts ritmiskā mūsdienu dejas izrādē. Tā ir viena diena biroja cilvēku dzīvē, kad pēc nogurdinošas darba nedēļas kolēģi dodas atpūsties pie dabas. Mierīgo atpūtu nejauši iztraucē nerātni puišeļi un notikumu gaita negaidīti mainās. Vienmēr pastāvošās nesaskaņas starp dažāda vecuma cilvēkiem, savstarpējās attiecības, saskaņa un nesaskaņa, konflikts un kompromiss… Spēks – sociālajā stāvoklī, ieņemamā amatā, gados, pārākumā, varonībā, naudā, cilvēcībā, labsirdībā, vienotībā?

Horeogrāfe Anna Ķirse savā radošajā darbībā daudz ir strādājusi ar problēmjauniešiem (nedzirdīgajiem bērniem un bērniem ar garīgajiem traucējumiem), kā arī veidojusi horeogrāfiju mūziklam „Klase” (2007.gads), bijusi kustību konsultants izrādei „Vilku Ceļš” (2006.gads); piedalījusies projektā „Kopā” sadarbībā ar Angliju „Deja ikvienam – mūsdienu deja nedzirdīgiem bērniem” (Izrāde „Emocijas… jūtas” tika prezentēta Anglijas Karalienei Latvijas vizītē 2006. gada 18. oktobrī), veidojusi horeogrāfiju Eirovīzijas dalībniekiem u.t.t. Paralēli plašajai radošajai karjerai, piedalījusies pasaules valstu deju korifeju meistarklasēs Berlīnē, Seviljā, Krimā, Diseldorfā un citviet.

Pulsa Efekts ir salīdzinoši jauna apvienība, kas pārstāv mūzikas stilu, pasaulē sauktu par free-style percussion - tas sevī apkopo gan ķermeņa ritmikas (body-percussion), gan sitamo instrumentu spēles elementus, taču ar to noteikti neaprobežojas.
Visdažādākie priekšmeti, kas nav mūzikas instrumenti, Pulsa Efekta uzstāšanās reizēs par tādiem kļūst. Pulsa Efekts ir free-style percussion stila aizsācēji Latvijā.

Izrādē piedalās projekts “Pulsa Efekts” – perkusionisti, mūziķi Dzintars Vīksna, Arturs Ābrams, Ingus Tazāns, Kristaps Krolls, - Rīgas Doma kora skolas audzēknis Uldis Siliņš un salsas dejotājs Krišjānis Sants. Izrāde tapusi ar Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Biļetes (cena: 3 Ls ) visās Biļešu Paradīzes kasēs
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV