Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Fotoizstāde "Jaunieši man apkārt!"

Ivars Tontegode, 05.06.2007. 13:00 | komentāri (18)

Fotokonkurss "Jaunieši man apkārt!" ir noslēdzies un vakar t/c „Origo” tika atklāta fotoizstāde, kuru papildināja grupas „Astro’n’out” koncerts. Izstādē tika eksponētas jauniešu fotogrāfijas, kuras atzītas par labākajām maija mēnesī notikušajā fotokonkursā un interesantā veidā atspoguļo viņu skatījumu uz līdzās esošajiem vienaudžiem.
Fotoizstāde "Jaunieši man apkārt!"

Galerijas:

 Centrālā stacija. Karstums pieņemas sparā. Esmu iztukšojis jau “entās” minerālpudelītes, nedaudz iesvīdis, ieplanēju lielajā hallē, kur netālu atrodas Emīla Gustava šokolāde. Šī fona iespaidā pats sajutos kā šokolāde, lipīgs un karsts, sviedru un ziepju piles pil uz pulētās grīdas un atstāj tur Vinnija Pūka zīmējumu.

Vienā stūrī ir improvizēta skatuvīte. Tieši tai pretī, stendi ar bērniņu foto veikumiem.

Šo visu organizē jauniešu klubs „Māja”. Atceros, kad mācījos vēsturniekos, šis klubs tikai veidojās. Toreiz “Majas” bija diezgan liels apsmiekla objekts. Tas aktīvi iestājās par iestāšanos Eiropas savienībā un tā kā eiroskeptiķu netrūka, tad nabagiem nācās ciest. It īpaši tāpēc, ka viņus vadīja tādi jauni un traki jaunieši ar ugunīgām acīm. Parasti šādi ideālisti tiek dažādi izzoboti. Lai gan nosaukums tā pat ir uzjautrinošs joprojām, bet konkrēti šis pasākums nemaz nav tik virspusējs, jo ar tā palīdzību, jaunatne tiek informēta par diezgan svarīgām lietām. Piemēram, kā rakstīt projektus Eiropas fondiem. Tikai tā mākslīgi uzspēlētā „tīnība” gan duras acīs. Nu nevajag runāt ar mūsu jauniešiem žargonos un domāt, ka viņi tā labāk mūs sapratīs. Viņi nav garīgi slimi un arī ne muļķi.

Sākoties izstādes atklāšanai, pie mikrofona parādās kluba „ Māja” viens no darbiniekiem un nolasa informāciju par tuvākajiem notikumiem. Lai nebūtu jāatkārtojas, sīkāk par kluba “Mājas” aktivitātēm variet meklēt www.jaunatne.gov.lv.

Ja jau konkurs, tad, protams, jābūt arī uzvarētājiem, tāpēc pēc īsa brīža seko arī paziņojums par fotokonkursa laureātiem un, proti, tie ir E.Zvaigzne, I.Reipa un Fjodorovs.

Runājot par foto - labi, ka bērni kaut ko dara, nevis tikai dzīvo pie Origo un kļūst par „Origogotiem”, tas arī viss. Nevaru izteikt nekādu kritiku, jo - vai jūs kritizētu ģimenes albuma bildes. Laikam jau ka nē? Bildēm nav nekāda mākslinieciskā kvalitāte. Bet divas bildes man tomēr iekrita acīs - „Uz laimīgo zemi nevar aizstopēt” Linda Kurme. Bildē attēlota maza, noskrandusi meitenīte ar kartona plāksnīti, uz kuras rakstīts „Laimīgā zeme”. Šī ir vismaz idejiska un tomēr klišejiska bez gala. „Kristīne” Alise Pabērza, šis darbs man patika skaistās meitenes dēļ.

Jāpiebilst, ka izstādes atklāšanu papildināja grupa „Astro’n’out”.

Protams, katram ir tiesības uz savu viedokli, tāpēc, lai nerastos pārpratumi, par visu variet pārliecināties arī paši - izstādes t/c “Origo” būs skatāma līdz pat 10.jūnijam.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV