Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - Aicina Inese Galante"

LETA, 06.06.2007. 22:43

No 11.augustam līdz 17.augustam Jūrmalā notiks 3.starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - Aicina Inese Galante", kuru rīko Hermaņa Brauna fonds.
Starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - Aicina Inese Galante"

Kā šodien preses konferencē pastāstīja Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova, septiņu dienu laikā klausītājiem tiks piedāvāta daudzpusīga programma, kurā būs gan simfoniskās mūzikas, opermūzikas un kamermūzikas koncerti, kā arī džeza mākslinieku un Turcijas dejojošo dervišu priekšnesumi.

Festivāla prelūdija būs Ineses Galantes uzstāšanās kopā ar Kembridžas universitātes Karaliskās koledžas kori 7.augustā Rīgas Domā.

Dzintaru koncertzālē festivāla atklāšanas koncerts notiks 11.augustā plkst.18. Koncertā spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Kirila Karabica (Francija) vadībā. Kā solisti koncertā piedalīsies dziedātāji Galante, Irina Dolženko, Sergejs Larins, Egils Siliņš, bet rumāņu izcelsmes vijolnieks no Francijas Nemaņja Radulovics atskaņos Mendelsona vijoļkoncertu.

Svētdien, 12.augustā, paredzēti trīs koncerti - plkst.14 labdarības koncerts Jūrmalas Diabēta biedrībai, plkst.16 - garīgās mūzikas koncerts Dubultu baznīcā, bet plkst.20 Dzintaru koncertzālē džeza mūzikas koncertā uzstāsies "Mingus Big Band" no ASV.

13.augustā Dzintaru Mazajā koncertzālē būs koncerts "Viņa augstība ansamblis", kurā uzstāsies latviešu un franču mūziķi.

14.augustā Dzintaru koncertzālē muzicēs kamerorķestris "Maskavas virtuozi" un kvartets "Terem" no Krievijas.

15.augustā plkst.18 būs koncerts "Krievu vokālās kamermūzikas pērles", kurā Gļinkas, Rimska - Korsakova, Musorgsa un Rahmaņinova dziesmas un duetus dziedās Galante, Lilija Larina, Dolženko, Larins un Anatolijs Safiuļins. Klavieru pavadījumu atskaņos Inna Davidova.

Savukārt plkst.21 Dzintaru koncertzālē uzstāsies "Riņķojošie derviši" no Turcijas. Koncerta pirmajā daļā spēlēs turku muzikanti, pēc tam tiks rādīta 15 minūšu filma par dervišu rituālajām dejām, kurai sekos riņķojošo dervišu priekšnesums.

16.augustā koncertu sniegs "The Real Group" no Zviedrijas.

17.augustā plkst.18 būs festivāla Galā koncerts ar daudziem pārsteigumiem, bet plkst.22 Kubas ansamblis "Maraca" sniegs "Best Salsa After Party".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV