Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"Gredzenu pavēlnieka" aktieri iesūdz tiesā filmas izplatītājus

LETA, 07.06.2007. 16:40

Piecpadsmit kino triloģijas "The Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks") aktieri iesūdzējuši tiesā kino kompāniju "New Line" par atlīdzības neizmaksāšanu.
"Gredzenu pavēlnieka" aktieri iesūdz tiesā filmas izplatītājus
Jaunzēlandiešu aktieri apgalvo, ka "New Line" ir pārkāpusi līguma nosacījumus, kas paredzēja, ka viņiem tiks izmaksāti 5% no plānotajiem 100 miljoniem ASV dolāru ienākumiem no cepurīšu, spēļu un citu ar filmu saistītu preču pārdošanas.

Kompānijas "New Line" pārstāvis paziņoja, ka kompānijai nav komentāru par gaidāmo tiesāšanos.

Aktieru pārstāvis Henrijs Gradšteins, kas Losandželosā iesniedzis prasību, izteicās, ka pie nesaskaņām noveduši "Holivudas grāmatvedības" principi.

Viņš uzstāja, ka filmas preču un izplatīšanas izmaksas ir aprijušas visu aktieriem pienākošos atlīdzību.

"The Lord of the Rings" triloģijas veidotāji jau agrāk saskārušies ar tiesas darbiem.

2005.gadā režisora Pītera Džeksona kompānija iesūdzēja tiesā filmas izplatītājus, apgalvojot, ka tie paturējuši sev ienākumus no triloģijas pirmās daļas "The Fellowship of The Ring" ("Gredzena brālība") DVD pārdošanas.

Tajā pašā gadā "New Line" panāca ārpustiesas vienošanos ar producentu Saulu Zencu, kuram bija piederējušas Dž.R.R.Tolkīna darbu ekranizācijas tiesības kopš 1976.gada.

Neskatoties uz jau saņemtajiem 168 miljoniem ASV dolāru (89,7 miljoniem latu), producents apgalvoja, ka kompānija esot viņu apkrāpusi par 20 miljoniem ASV dolāru (10,7 miljoniem latu).

Vienošanās nosacījumi netika izpausti.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV