Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pasākums Andrejsalā - "Due North"

easyget.lv, 12.06.2007. 16:39 | komentāri (1)

15. jūnijā plkst.18 Andrejsalā Dānijas kultūras centrs sadarbībā ar Fontane Palace rīko jau otro "Due North" pasākumu, kas veltīts Ziemeļvalstu un pašmāju modernajai rokmūzikai.
Pasākums Andrejsalā - "Due North"
Projekta pamatideja ir apmaiņas pieredze un attiecību veidošana Latvijas un Ziemeļvalstu mūziķiem un mūzikas industrijas pārstāvjiem.

Šogad blakus divām pašmāju grupām – MOFO un PIENVEDĒJA PIEDZĪVOJUMI, Rīgu apciemos trīs Ziemeļu kaimiņu ansambļi – Baby Woodrose (Dānija), Lapko (Somija) un Fare You Well (Zviedrija).

„Baby Woodrose“ skandināvu prese dēvē par psihedēlisku grandžroku, muzikāli smeļoties iedvesmu no 90. gadu sākuma Sietlas grandžmūzikas skatuves un 70. gadu Amerikas psihedēliskā roka. 2004. Gadā grupa nominēta Dānijas Mūikas Balvai un nesen dzimtenē uzstājās kā iesildošā grupa pirms jaunajām Austrālijas roka zvaigznēm „Wolfmother“.

Somu trio „Lapko“ savu darbību sācis 1996. gadā, puiši izdevuši vairākus albumus un dzimtajā Somijā izveidojuši uzticamu fanu bāzi. Grupas solista Maijas spalgo un īpatnējo balss tembru un Lapko nedaudz agresīvo alternatīvo skanējumu presē bieži salīdzina ar amerikāņu rokeriem „The Mars Volta“.

„Fare You Well“ viena no Zviedrijas mūzikas jaunā viļņa rokgrupām, kas savā skanējumā apvieno popmūzikas un emo stila iezīmes. 4. Aprīlī klajā nācis ansamļa albums „Sound Like Serenade“, kas muzikāli balansē starp vieglu indīpopu un „My Chemical Romance“ enerģiju.

Projekts „Due North“ aizsākts jau pagajušā gada beigās, kad decembra sakumā Rīgā viesojojās viena no Dānijas populārākajām jaunajām grupām Lily Electric.

BIĻETES CENA uz pasākumu maksās tikai 2 Ls.
Biļetes nopērkamas pie ieejas.

Tātad - Andrejsalā, 15. jūnijā plkst. 18.00!
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV