Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Studentu apvienība nosoda 13. janvāra grautiņu

Anete Enikova, 14.01.2009. 13:33 | komentāri (1)

Latvijas Studentu apvienība (LSA) nav piedalījusies 13. janvāra akcijā Doma laukumā un nosoda jauniešu un it sevišķi studentu destruktīvo darbību pēc manifestācijas.
Latvijas Studentu apvienība nosoda 13. janvāra grautiņu

LSA prezidents I.Grigorjevs norāda, ka šobrīd nav atbalstāma tāda varas maiņa, kas paralizētu valsts pārvaldes lemt spēju: „Šobrīd Latvijas Studentu apvienība sagaida no valdības konstruktīvu rīcību augstākās izglītības politikas jomā, it sevišķi pārskatot lēmumus par finansējuma augstākajai izglītībai samazinājuma apjomu. Tāpat mēs sagaidām, ka augstākajai izglītībai būs nozīmīga vieta valsts tautsaimniecības atjaunošanas operatīvajā plānā. Līdz šim mūsu dialogs ar valdību bijis nepietiekams, un pieļauti lēmumi, kuri būtu pārskatāmi, tomēr mēs ticam, ka šis dialogs iespējams ar pašreizējo valdību un tās vadītāju".

LSA izsaka nožēlu, ka 13. janvāra huligāni sevi asociējuši ar studentiju - studenta statusu nodrošina ne tikai studenta apliecība, bet pirmām kārtām intelektuāls briedums. „Studenta ierocis ir loģika, argumenti un retorika, ne bruģakmens un miets," norāda LSA prezidents.

Foto: Vilnis Izotovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV