Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

SCP: Atbildība par grautiņiem Vecrīgā jāuzņemas drošības struktūrām un iekšlietu ministram

LETA, 14.01.2009. 17:13

Partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP) uzskata, ka tā ir nodrošinājuši kārtību protesta pasākuma pieteiktajā laikā un vietā, bet par grautiņiem pēc pasākuma pilna atbildība jāuzņemas valsts drošības struktūru vadībai un iekšlietu ministram Marekam Segliņam (TP).
SCP: Atbildība par grautiņiem Vecrīgā jāuzņemas drošības struktūrām un iekšlietu ministram

SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs norādīja, ka drošības struktūrām iepriekš bija zināmi internetā izplatītie aicinājumi uz nekārtībām pieteiktajā protesta akcijā.

Preses konferencē tika izdalīts Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga rīkojums, kurā minēts: "Rīgas pašvaldības policijai 13.01.2009 nodrošināt sabiedrisko kārtību pasākuma norises vietā norādītajā laikā." Štokenbergs norādīja, ka saskaņā ar šo rīkojumu par kārtību bijusi atbildīga Rīgas Pašvaldības policija, savas darbības saskaņojot ar Valsts policiju (VP).

Protesta akcijas organizators informēja, ka pasākuma laikā regulāri sazvanījies ar VP pārstāvi. "Akcijas rīkotāju cilvēki no Doma laukuma ziņoja par aizdomīgām personām, par kurām tālāk tika nodota informācija VP," teica Štokenbergs. Arī Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības pārstāvji civilās drēbēs pasākuma laikā nodrošinājuši kārtību Doma laukumā.

"Pie Saeimas bija gan latvieši, gan krievi. Grautiņa dalībniekus var iedalīt divās grupas, no kurām viena bija iedzēruši līdzskrējēji, bet otra bija koordinēta grupa," preses konferencē informēja SCP pārstāvji.

Štokenbergs uzskata, ka ieguvēji no nekārtībām ir esošā valdība, jo tādējādi novērsta sabiedrības uzmanība no pasākuma mērķa: "Tagad var vērsties pret Latvijas Republikas Satversmē paredzētajām tiesībām uz vārda brīvību, aizbildinoties ar ekstrēmismu. Pēc pasākuma kārtība bija jānodrošina VP un Rīgas Pašvaldības policijai."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV