Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Valdībā plānoti desmit ministri

LETA, 15.01.2009. 17:01 | komentāri (1)

Pēc valdības reorganizācijas tajā strādās desmit ministri, taču politisko spēku izmaiņas nav paredzētas, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru sacīja Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LCC).
Valdībā plānoti desmit ministri

Godmanis uzsvēra, ka katram varas atzaram - Saeimai, valdībai un prezidentam - savas kompetences ietvaros ir tiesības suverēni pieņemt lēmumus. Godmanis uzsvēra, ka valdība ir atbildīga Saeimai, tādēļ arī valdības reorganizācijas plāns tiks iesniegts parlamentā. Tas varētu notikt jau nākamnedēļ.

Tāpat premjers no koalīcijas partijām sapratis, ka "Saeima nav institūcija, kas strādās zem prezidenta".

Pēc premjera teiktā, prezidentam esot paredzēta tikšanās ar koalīcijas partiju vadītājiem, kuras laikā tiks apspriesti Zatlera izteiktie uzdevumi gan Saeimai, gan valdībai. Komentējot Saeimai izteiktos uzdevumus, Godmanis norādīja, ka par tā dēvētās uzraudzības padomes izveidošanu pretrunas koalīcijas vidū nepastāvot, taču grozījumi Satversmē un vēlēšanu likumā tikšot pārrunāti.

Savukārt, komentējot valdībai dotos uzdevumus, premjers sacīja, ka tajos neesot nekā jauna. Godmanis gan neatbalsta izlīguma valdības veidošanu, taču tas netiekot uzskatīts kā diktāts. Godmanis uzsvēra, ka viņš ir atbildīgs par valdības sastāvu, kaut gan vienlaicīgi esot jānoklausās arī prezidenta priekšlikumos.

Pēc Godmaņa teiktā, koalīcijas frakciju vadītāji nav kategoriski noskaņoti pret ārkārtas vēlēšanu rīkošanu, tāpat dienaskārtībā neesot jautājuma par paša prezidenta atlaišanu.

Komentējot savas pašreizējās attiecības ar Zatleru pēc prezidenta vakardienas paziņojuma, Godmanis sacīja, ka cilvēciski viņu attiecībās nekas neesot mainījies. "Mēs esam atklāti cilvēki, sakām savas domas tieši."

Kā ziņots, Valsts prezidents ir nācis klajā ar ultimātu, uzdodot valdībai un Saeimai katrai trīs uzdevumus, kurus neizpildot līdz marta beigām prezidents sola izsludināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. Viens no uzdevumiem valdībai paredz veikt reformas tās sastāvā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV