Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam visticamāk izvirzīs Valdi Dombrovski

Elīna Dreimane, 25.02.2009. 11:25 | komentāri (2)

Kā liecina interneta totalizatora „Triobet.com” ekspertu prognozes, pastāv 55% iespējamība, ka rīt, 26.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers Ministru prezidenta amatam nominēs partijas „Jaunais laiks” izvirzīto kandidātu Valdi Dombrovski. „Tautas partijas” virzītā kandidāta Edgara Zalāna izredzes šobrīd tiek vērtētas vien ar 35% iespējamību. Eksperti uzskata, ka pastāv arī iespējamība Valsts prezidentam nosaukt kādu citu kandidātu vai kandidāts rīt vispār netiek nosaukts, tomēr tā nav visai liela – tikai 10%.

"Triobet.com" pārstāvis Kaspars Melders: "Valsts prezidents šodien tiekas tikai ar diviem izvirzītajiem kandidātiem Valdi Dombrovski (JL) un Edgaru Zalānu (TP), kas norāda uz viņa jau pieņemtu lēmumu, izvēlēties tieši no šiem diviem kandidātiem. Lai gan Valdis Zatlers tiekas ar abiem kandidātiem, lai uzdotu interesējošos jautājumus un noskaidrotu, kurš kandidāts ir patiesi piemērotāks Ministru prezidenta amatam, šoreiz lielu lomu varētu nospēlēt arī kandidātu partejiskā piederība. Pašu prezidentu amatam izvirzīja „Tautas partija”, un jau vairākas reizes ir izskanējušas bažas par prezidenta „lojalitāti” šim politiskajam spēkam. „Triobet.com” eksperti uzskata, ka šoreiz prezidents varētu izmantot iespēju pierādīt savu neatkarību un lemt spēju un tieši tādēļ neizvirzīt „Tautas partijas” kandidātu.”

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV