Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nodokļu ieņēmumu prognoze tiks samazināta par pusmiljardu latu

LETA, 26.02.2009. 17:26

Darbā pie šī gada valsts budžeta grozījumiem nodokļu ieņēmumu prognožu samazinājums tiek plānots 480 miljonu latu apmērā, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

FM sarunās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem panākta vienošanās arī par makroekonomikas rāmi, kas tiek ņemt par pamatu budžeta izstrādei.

Tajā tiks paredzēts, ka Latvijas gada vidējā inflācija varētu samazināties līdz 3,3%, gada vidējais reģistrētā bezdarba līmenis varētu sasniegt 12,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, importa samazinājums nodrošinās maksājumu bilances tekošā konta deficīta samazinājumu līdz 7,3% no IKP, bet iekšzemes kopprodukta samazinājums būs 12% salīdzināmās cenās.

SVF misija beigsies rīt, 27.februārī.

Kā ziņots, Latvijai nāksies pārstrukturēt sociālo budžetu, šodien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica demisionējušās valdības finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

Tas nepieciešams, jo daudzi cilvēki paliek bez darba un saņem bezdarbnieka pabalstu. Nedrīkst pieļaut situāciju, ka cilvēki, pārstājot saņemt bezdarbnieka pabalstu un neatrodot jaunu darbu, paliek pavisam bez iztikas līdzekļiem. Sociālā budžeta pārstrukturēšanas priekšlikumi būs jāizstrādā Labklājības ministrijai.

Slakteris arī piebilda, ka vakar sarunās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) esot panākta abpusēja sapratne, ka nepieciešamie grozījumi valsts budžetā jāsagatavo kvalitatīvi un, ņemot vērā, ka Latvijā mainās valdība, to varētu nepagūt izdarīt līdz 31.martam, kā tas iepriekš plānots.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV