Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

T/c „Mols” pulcēsies vairāk kā divdesmit Baltijas labākie iluzionisti

Maija Straupmane, 18.03.2009. 12:05

1. aprīlī, Joku dienā, plkst. 17:00 tirdzniecības centrā „Mols” viesosies vairāk kā 20 labākie Baltijas iluzionisma un cirka meistari, lai izklaidētu apmeklētājus un kopīgi svinētu Jeļenas un Genādija Paļčevsku dibinātās Baltijas iluzionistu asociācijas „AMBER – The Association of Baltic Illusionists” gada jubileju.

„Joku dienā vēlamies, lai visi t/c „Mols” apmeklētāji aizmirstu savas ikdienas rūpes un no sirds izsmietos. Piedāvāsim lielisku iespēju bez maksas vērot pārsteidzošus Baltijas labāko iluzionistu un cirka meistaru priekšnesumus vienuviet. Mēs priecājamies par to, ka Baltijas iluzionistu asociācija savu gada jubileju svinēs kopā tieši ar „Mola” apmeklētājiem,” saka Zita Siliņa, tirdzniecības centra „Mols” direktore.

Tāpat Joku dienas pasākumā savu saimnieku beidzot atradīs īsts burvju trusis, kas mājvietas meklējumus uzsāka šā gada 5. martā, Baltijas Iluzionistu festivāla laikā, savā interneta blogā http://www.burvjutrusis77.blogspot.com/ Pasākuma laikā Jeļena un Genādijs Paļčevski pastāstīs par jaunu akciju, kura nesīs prieku tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

Nav vienotas atbildes par to, kāpēc 1. aprīlis tiek uzskatīts un atzīmēts kā starptautiskā Joku diena. Tomēr visizplatītākais ir uzskats, ka tā radusies līdz ar kalendāru maiņu 1582. gadā. Tika nomainīts Jūlija kalendārs pret Gregora kalendāru, kuru mēs lietojam vēl šodien. Bija cilvēki, kuri Jauno gadu svinēja kā ierasts 1. aprīlī, nevis pēc jaunā kalendāra 1. janvārī, tāpēc viņus sauca par „aprīļa vientiešiem”. Tad nu tie, kas jau bija pārgājuši uz jauno kalendāru, ar šiem 1. aprīļa svinētājiem izspēlēja dažādus smieklīgus jokus.

Lai ērti nokļūtu uz t/c “Mols” rīkotajiem pasākumiem, cilvēki arvien biežāk izmanto un atzinīgi novērtē “Mola” nodrošināto bezmaksas autobusu. Tas kursē no Strēlnieku laukuma plkst. 11:00, 12:00 un 13:00, no Brīvības pieminekļa plkst. 11:15, 12:15 un 13:15, un no viesnīcas Avalon (13. janvāra iela) plkst. 11:25; 12:25 un 13:25.

Baltijas iluzionistu asociācija „AMBER – The Association of Baltic Illusionists” ir dibināta 2008. gada aprīlī ar mērķi atbalstīt un apvienot gan nozares profesionālus, gan amatierus, kas daudzus gadus nodarbojas ar iluzionisma mākslu. Šobrīd asociāciju pārstāv meistari no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas. Asociācijai ir oficiālas pārstāvniecības Lietuvā un Ukrainā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV