Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Arkādijas parkā un Bastejkalnā tiks svinēta Lielā diena

Andris Kapusts, 18.03.2009. 13:25

Pavasaris jau vienmēr nāk ilgi. Arī šoreiz tas spītīgi kavējas, lai gan gaidām vairāk kā citus gadus. Nu ir pienācis laiks doties talkā gan dabai, gan sev, un ar tradicionāliem rituāliem pienācīgi sagaidīt Lielo dienu.

Šogad Lielo dienu svinēsim sestdien, 21. martā, Arkādijas parkā un Bastejkalnā.

Arkādijas parkā no plkst. 6.00 līdz 9.00 – Rituālā daļa ar saules sagaidīšanu, ūdens svētību, putnu dzīšanu, šūpoļu kāršanu un šūpošanos, sadziedāšanos un sadancošanu. Notiks rituālā Lieldienu ripas spēle. Balvas ripas spēles dalībniekiem no Lāču maiznīcas un Kultūras un vides projektu vadības centra.

Bastejkalnā no plkst. 12.00 līdz 14.00 – Sadziedāšanās pie Lieldienu šūpolēm ar šūpošanos, olu kaujām, rotaļām, dančiem un citām izdarībām.

Rīgas folkloras kopas aicina pievienoties visus, kuri šajā nozīmīgajā dienā, pavasara saulstāvjos, spēj agri piecelties, lai sveiktu Sauli un gūtu svētību un enerģiju nākamajam gada cēlienam.

Svētkus rīko – Rīgas folkloras kopas un Autentiskās mūzikas un mākslas centrs. Atbalsta Rīgas domes Kultūras departaments.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV