Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tiks dibināta Latvijas Universitāšu asociācija

LU Preses centrs, 27.04.2009. 16:24

Ceturtdien, 30. aprīlī, plkst. 11.00 Latvijas Universitātes Senāta zālē, Raiņa bulv. 19 notiks svinīgs Latvijas Universitāšu asociācijas (LUA) dibināšanas pasākums, kurā piedalīsies visu sešu Latvijas universitāšu rektori - Daugavpils Universitātes rektors prof. Arvīds Barševskis, Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors prof. Juris.Skujāns, Liepājas Universitātes rektors prof. Oskars Zīds, Rīgas Stradiņa universitātes rektors prof. Jānis Gardovskis un Rīgas Tehniskās universitātes rektors prof. Ivars Knēts.

Pasākumā visu universitāšu rektori parakstīs LUA dibināšanas statūtus, kā arī informēs klātesošos par asociācijas dibināšanas mērķiem un uzdevumiem.

LUA dibināšanas galvenais mērķis ir veicināt augstākās izglītības un zinātnes attīstību Latvijā, atbalstot universitāšu devumu izglītības un zinātnes jomā un universitātes līmeņa izglītības nostiprināšanos mūsu valstī. Asociācijas uzdevums ir rūpēties par tās biedru kopīgo interešu pārstāvību Latvijas valsts un pašvaldību institūcijās, it īpaši – lēmumos, kas saistīti ar augstākās izglītības un zinātnes attīstību, kā arī nepieciešamības gadījumā pārstāvēt LUA Eiropas un starptautiskajās universitāšu organizācijās, veicinot Latvijas universitāšu attīstības interešu ievērošanu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV