Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Uzvari konkursa "Jaunietis Eiropā!" 3.kārtā un tiec pie jauna divriteņa!

Jānis Altmanis, 28.04.2009. 10:57

Vēl aizvien jebkurš jaunietis no 15 līdz 21 gadu vecumā var iesaistīties konkursā "Jaunietis Eiropā" un pretendēt gan uz galveno balvu - apmaksātu braucienu divām personām uz Roskildes festivālu 2010.gadā, gan uz citām vērtīgām balvām – piemēram, trešās kārtas uzvarētājs tiks pie jauna divriteņa.

Ir tikai precīzi jāatbild uz 10 jautājumiem par Eiropas savienību un jāizpilda radošais uzdevums par doto tēmu.

3. kārtas jautājumi:

1. Kas ir Eiropas Savienības himnas autors un kurā gadā tā sarakstīta?
2. Kādas priekšrocības dod pievienošanās Šengenas līgumam?
3. Kad notika lielākā paplašināšanās ES vēsturē?
4. Kādiem kritērijiem valstij jāatbilst, lai tā verētu iestāties ES? Lūdzu, paskaidrojiet sīkāk!
5. Kā tiek noteikts vienas valsts deputātu parstāvniecība Eiropas Parlamentā un cik deputāti ir Eiropas Parlamentā no Latvijas?
6. Kas ir "ES samits" jeb Eiropas galotņou sanāksme?
7. Ar ko nodarbojās EURES?
8. Nosauciet Eiropas Savienības filmu atbalsta programmas MEDIA līdzfinansētu filmu, kura šāgada ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma "Oskaru". Cik liels finansējums šai filmai tika piešķirts no MEDIA?
9. Kas ir Eiropas klubi Latvijas skolās?
10. Kurā no ES valstīm tika izgudrots populārais saziņas līdzeklis Skype?

Radošais uzdevums:

Komiksa, karikatūras, satīras vai citā humoristiski-radošā veidā izteikt problēmas ar kurām saskarās jaunieši Eiropas Savienībā.

Lūgums darbus un atbildes uz jautājumiem iesūtīt elektroniskā formā līdz 17. maijam uz e-pasta adresi eiropa hc.lv, neaizmirstot norādīt savu vārdu, uzvārdu un telefona numuru.

Sīkāka informācija par konkursu "Jaunietis Eiropā!" un konkursa nolikums ir pieejams konkursa mājaslapā: www.hc.lv/konkurss.

Konkursu organizē Jauniešu kultūras portāls HC.LV sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Konkursu atbalsta SEB banka, Platforma Records, Bite, European Hit Radio. Informatīvais atbalsts - viriesi.lv un notepad.lv.

Lai veicas!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV