Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pēc neatkarības svētkiem autoritatīvi eksperti diskutēs par situāciju valstī un meklēs risinājumus

Rūta Grikmane, 05.05.2009. 14:43

4. maijā apritēja jau 19 gadi kopš brīža, kad tika sperts viens no svarīgākajiem soļiem Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā – Neatkarības deklarācijas pieņemšana. Taču pašlaik Latvijas sabiedrības noskaņojums un situācija nav tāda, kādu to bija vēlējušies sasniegt deklarācijas pieņēmēji.

Arī tāpēc divas dienas pēc šīs nozīmīgās jubilejas, 6.maijā plkst. 14.00 „Hotel Bergs” Elizabetes ielā 83/85 tiks rīkota autoritatīva politiķu, uzņēmēju un ekonomistu diskusija. Tajā plānots apspriest „DnB NORD Latvijas barometra” pētījumu pirmā gada laikā iegūtos rezultātus, analizēt sabiedrības noskaņojumu dažādu notikumu ietekmē un runāt par Latvijas attīstības prognozēm.

Diskusijā plānots atskatīties uz sabiedrības noskaņojuma mērījumiem gada laikā par jautājumiem, kas skar Latvijas ekonomisko situāciju, ģimenes materiālo un valdības darba novērtējumu.

„Tāpat paredzēts diskutēt par to, kādēļ gandrīz divus gadu desmitus pēc Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas mēs esam nokļuvuši tik smagā ekonomiskā krīzē un kādai ir jābūt valsts stratēģiskajai virzībai, lai izietu no krīzes situācijas un uzsāktu mērķtiecīgu attīstību. Jaunākie „DnB NORD Latvijas barometra” pētījumi rāda, ka stāvoklis mainās, bet cilvēku pesimisms vēl arvien ir daudz lielāks nekā optimisms. Tas galvenokārt saistīts ar smago ekonomisko situāciju valstī, tāpēc svarīgi ir diskutēt, lai meklētu perspektīvākos risinājumus, kā palīdzēt Latvijai izkļūt no krīzes situācijas un uzsākt ilgtspējīgu attīstību nākotnē,” saka DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš.

Diskusijā piedalīsies ekonomikas ministrs Artis Kampars, ekspremjers Andris Šķēle, Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis, DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš, SKDS direktors Arnis Kaktiņš, „Latvijas Mobilais telefons” prezidents Juris Binde, „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, investīciju kompānijas „Prudentia” partneris Ģirts Rungainis, Dr.oec. LU EVF asoc. profesore Margarita Dunska, kā arī Latvijas Universitātes asociētā profesore un Baltijas Sociālo Zinātņu institūta direktore Brigita Zepa. Gaidāma vēl vairāku politiķu, uzņēmēju un ekonomistu līdzdalība.

Diskusijas ietvaros tiks prezentēts arī jaunākais „DnB NORD Latvijas barometra” pētījums, kurā pirmo reizi gada laikā Latvijas iedzīvotāji kļuvuši nedaudz optimistiskāki un valsts attīstības prognozes vairs netiek vērtētas tik ļoti kritiski kā iepriekšējos mēnešos.

„DnB NORD Latvijas barometrs” tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi no mēneša norāda uz vispārējā iedzīvotāju noskaņojuma izmaiņām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV