Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tērvetes dabas parkā notiks līksma gatavošanās Māmiņu dienai

Ieva Vītola, 06.05.2009. 11:06 | komentāri (2)

AS „Latvijas valsts meži” kustības par atpūtu dabā „Mammadaba” lielākajā atpūtas objektā - Tērvetes dabas parkā - 9. maijā līdz ar sezonas atklāšanas un „Meža pasakas modināšanas” svētkiem notiks līksma gatavošanās Māmiņu dienai.
Tērvetes dabas parkā notiks līksma gatavošanās Māmiņu dienai

„Mammadaba” kopā ar Tērvetes dabas parka atraktīvajām māmiņām – Meža māti, Rūķīšu māmiņu un labo Sila raganiņu aicinās gan lielus, gan mazus piedalīties Pasaku meža modināšanā, kā arī mācīs, kā no bagātīgajām dabas veltēm pagatavot oriģinālas un sirsnīgas dāvanas Māmiņu dienā.

Tērvetes dabas parka pasaku tēli savus viesus sagaidīs ar jautriem pārbaudījumiem, izrādīs atjaunotā Rūķīšu meža un Pasaku meža krāšņumu un tajos rodamo bagātību, atklās noslēpumainākās vietas, palīdzēs ieraudzīt noderīgus dabas materiālus, iedvesmos pārsteidzošām idejām un sniegs praktiskus padomus dāvanu pagatavošanā.

Lai arī dāvaniņas paredzētas kā jauks pārsteigums, dažas idejas to pagatavošanā Meža māte un Rūķīšu māmiņa ir gatavas atklāt jau tagad!

Burvju foto rāmītis (fotogrāfijā)
Oriģinālais „Mammadaba” foto rāmītis pagatavots no burvju kociņiem, kam piemīt oriģinālas un dabīgi mākslinieciskas formas, turklāt tie pielāgojami jebkura izmēra foto attēliem!

Burvju smilgu pušķīši gādās, lai fotogrāfijā redzamais attēls vienmēr līksmi smietos - gluži kā kutināts, un izraisītu sirsnīgu smaidu ikvienam, kurš fotogrāfiju uzlūkos!

Burvju čiekuriņi gādās, lai mīlestība, ar kādu dāvaniņa gatavota, jo dienas jo vairotos!

Burvju sūnas ik mirkli paudīs pateicību par maigumu un rūpēm, ko ikvienam mums tik bagātīgi dāvājušas mūsu māmiņas!

Pasaku meža dekors.
Pasaku meža dekoros izmantoto dabas materiālu daudzveidība un formas ļaus mūsu māmiņām ik dienas justies gluži kā pasakā! Dekora maigās un dabīgās skaņas, kā arī līdzpaņemtā smarža no Pasaku meža ikvienu māju pildīs ar siltumu un laimi, un ik dienas no jauna spēs atmodināt bērnības sajūtu pat pieaugušajos!

Bez dāvanu gatavošanas priekiem, ar mūzikas skaņām, putnu dziesmām un deju ritmiem Tērvetes dabas parkā tiks modināta Pasaka. Tās modināšana notiks četrās vietās – pie jaunā Informācijas - mācību centra, Pasaku mežā, Rūķīšu mežā un Rotaļu laukumā.
Tērvetes dabas parka teritorijā kursēs Pasaku bānītis, kas dos iespēju apskatīt modušos mežu arī tā attālākajās un noslēpumainākajās vietās.
 
Ieeja Tērvetes dabas parkā svētku dienās būs bezmaksas, pie ieejas saņemot brīvbiļetes.


„Meža pasakas modināšanas” svētku programma 9. maijā:

12:00 Svētku atklāšana pie Tērvetes dabas parka Informācijas-mācību centra (jaunās ēkas atklāšana, svētku uzruna, koncerts);
13:00-14:30 Pasaku meža modināšana ar mūzikas skaņām, dejām un izrādi „Sprīdītis” Rotaļu laukumā;
13:00-16:00 Tikšanās ar Meža māti, Sila raganiņu un Sīkstuļu pāri Pasaku mežā;
13:30-16:00 Rūķīšu meža modināšana un sasveicināšanās ar rūķu bagātīgo saimi;
16:00-18:00 Tērvetes estrādē Zemgales koru koncerts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV