Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ir sācies konkurss „Eiropas Jauno žurnālistu balva 2009”

Dita Blaua, 06.05.2009. 19:48

Eiropas Komisijas Paplašināšanās Ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Eiropas Jaunatnes Preses asociāciju  un Café Babel  aicina piedalīties 2009. gada konkursā „Eiropas Jauno žurnālistu balva”, kas šogad norisināsies teju vai visā Eiropā. Šogad Eiropa svin dzelzs priekškara krišanas 20. gadadienu un 5. gadadienu, kopš Eiropas Savienības lielākās paplašināšanās, kuras laikā tajā tika uzņemta arī Latvija. Konkursa organizatori cer, ka šīs gadadienas sniegs īpašu pamudinājumu topošajiem un profesionālajiem žurnālistiem no visas Eiropas atspoguļot un paust savus uzskatus par Eiropas Savienības attīstību.

Ņemot vērā pagājušā gada konkursa panākumus, Eiropas Komisija šogad nolēmusi sniegt iespēju piedalīties konkursā un savu talantu parādīt vēl lielākam jauno žurnālistu skaitam. Līdztekus interneta un drukāto mediju pārstāvjiem 2009. gada konkursā savus sižetus varēs iesniegt arī radio žurnālisti.

Konkurss norisināsies no 2009. gada 1. februāra līdz 31. maijam. Visu konkursa darbu tematiem abās kategorijās jāatspoguļo ES paplašināšanās un/vai Eiropas nākotnes redzējums. Dalībniekiem jābūt vecumā no 17 līdz 35 gadiem un jāpārstāv kāda no ES dalībvalstīm, kandidātvalstīm vai potenciālām kandidātvalstīm (Rietumbalkāni un Turcija).

Par godu konkursa atklāšanai Oli Rēns, Paplašināšanās komisārs, sacīja: „Man ir patiess prieks atklāt jau otro konkursa gadadienu, un ar nepacietību gaidu iespēju izlasīt un uzklausīt jauno žurnālistu viedokļus no visas Eiropas! Jauniešiem ir nozīmīga loma savas paaudzes viedokļa veidošanā, un konkurss sniedz viņiem iespēju dalīties savā pieredzē un redzējumā par Eiropas nākotni.”

Vērtējot konkursa pieteikumus, valstu žūriju dalībnieki meklēs žurnālistikas talanta dzirksti visos iesniegtajos rakstos un radio sižetos, kam jābūt saistītiem ar Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumiem. Dalībnieki var pieteikties konkursam šim mērķim īpaši paredzētā mājas lapā: www.EUjournalist-award.eu. Tajā ir pieejama informācija par ES paplašināšanās politiku, interesanti ieteikumi žurnālistikas karjeras veidošanai, kā arī interaktīvs blogs.

Par labākajiem atzītie raksti un radio sižeti tiks publicēti konkursa mājas lapā, kā arī brošūrā. Trīsdesmit pieci žurnālisti, kas kļuvuši par konkursa „2009 - Eiropas Jauno žurnālistu balva” uzvarētājiem savās valstīs, tiks uzaicināti doties kultūrvēsturiskā ceļojumā uz Berlīni 2009. gada augusta beigās/septembra sākumā. Vācijas galvaspilsēta svinēs Berlīnes mūra krišanas 20. gadadienu. Ceļojuma noslēgumā uzvarētāji varēs tikties ar ES pārstāvjiem, politiķiem, vēstniekiem un profesionāliem žurnālistiem.


Plašāku informāciju par piedalīšanos šajā konkursā var atrast mājas lapā: www.EUjournalist-award.eu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV