Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Uzņēmēju priekšstāvjiem grēks sūdzēties par ienākumiem

Andrejs Popovs, menedžeris privātā uzņēmumā, 07.05.2009. 13:16

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ž.Jaunzeme-Grende, uzstājoties LTV raidījumā „100. pants”, žēli sūrojās, ka uzņēmējiem tagad ļoti trūkstot naudas. Tā kā viņa pārstāv vienu no uzņēmēju organizācijām, kas bieži runā par nepieciešamību taupīt un racionāli izmantot līdzekļus valsts iestādēs un uzņēmumos, tad bija patiešām interesanti iepazīties ar biedrības 2008. gada pārskatu, lai saprastu, cik racionāli paši uzņēmēju priekšstāvji tērē naudu.

LTRK gadījumā tās nav tikai biedru iemaksas un ziedojumi, bet arī ieņēmumi no valsts piešķirtajām tiesībām izsniegt preču izcelsmes sertifikātus un ATA karnetes, ko, piekritīsiet, varētu darīt arī valsts pati, peļņu ieskaitot budžetā.

LTRK 2008. gada bilancē ieņēmumu un izdevumu starpība, citiem vārdiem - zaudējumi - ir vairāk nekā 362 tūkstoši latu. Neko darīt, ne jau visi, kas citus māca pareizi saimniekot, paši prot savilkt galus kopā. Mūžīgais strīds starp praktiķiem un teorētiķiem.

Taču, saimniekojot ar tādiem zaudējumiem, biedrība pamanījusies izmaksāt algas, kas pārsniedz pelto un nīsto ministru, kā arī dažādu padomju locekļu ienākumus.

Pašai Ž.Jaunzemei-Grendei vadības atalgojums pagājušajā gadā bijis 36 039 Ls jeb vidēji 3 tūkstoši latu mēnesī. Piekritīsiet, žēloties par dzīvi nav pamata. Valdes locekle J.Bērziņa saņēmusi vēl vairāk - 36 914 Ls. Atlīdzība par darbu Valdes locekļiem D.Pavļutam un J.Endziņam bijusi 26 253 Ls katram utt. Pavisam algās iztērēti 422 599 lati, no kuriem 150 603 lati tērēti valdes atalgošanai. Izrādās, ir maldīgi domāt, ka nevalstiskajā sektorā strādā tikai patrioti.

Kas par šādu algu paveikts? Spriediet paši - gada pārskatā sadaļā „Darbības rezultāti" atzīmēts: „Publiskās pārvaldes ietekmēšana. Uzsākto aktivitāšu rezultātā LTRK ir kļuvusi ievērojami atpazīstamāka, kā arī valsts pārvaldes iestādes sākušas uzklausīt LTRK viedokli uzņēmējdarbības jomā."

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV