Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zatlers vizītes laikā ASV tiksies ar Klintoni

LETA, 07.05.2009. 16:39

No 13.maija līdz 21.maijam Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturēsies darba vizītē ASV, kur viņam plānotas vairākas tikšanās arī ar ASV administrācijas pārstāvjiem.

Zatlers tiksies ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, ASV aizsardzības ministru Robertu Geitsu un ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi. Tāpat paredzētas tikšanās ar vairākiem senatoriem, tostarp Džordžu Voinoviču un Džonu Makkeinu, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Tikšanos laikā plānots apspriest ekonomikas jautājumus un drošības jautājumus, tostarp operāciju Afganistānā.

Zatlers uz ASV dodas, jo bija ielūgts uz Vašingtonā gaidāmo ASV-Baltijas fonda konferenci kā goda viesis. Vizītes laikā prezidents apmeklēs ne tikai ASV galvaspilsētu, bet arī Sietlu.

Kopumā Zatleram ASV plānotas tikšanās arī ar latviešu kopienas pārstāvjiem, tikšanās ar studentiem, "Microsoft" pārstāvjiem, kā arī citas aktivitātes. Vizītes programma patlaban gan vēl atrodas saskaņošanas procesā. Iepriekš minētās tikšanās patlaban ir saskaņotas, taču netiek izslēgtas arī citas.

Kā ziņots, iepriekš Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs intervijā aģentūrai LETA, atbildot uz jautājumu, vai minētās vizītes laikā ir iespējama Latvijas prezidenta tikšanās ar jauno ASV prezidentu Baraku Obamu, norādīja: "Mēs skatāmies uz šo vizīti kā iespēju izveidot tiešo kontaktu ar jaunā prezidenta Obamas administrāciju."

ASV-Baltijas fonds ir nevalstiska organizācija, kurā darbojas ASV biznesa aprindu pārstāvji, tostarp Amerikas izcelsmes baltieši. Fonds katru gadu rīko konferenci, kurā tiek godināti Baltijas valstu politiskie, sabiedriskie un uzņēmēju pārstāvji. Pērn aprīlī notikušo konferenci apmeklēja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, bet šogad ielūgumu apmeklēt konferenci pieņēmis Zatlers.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV