Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmiera gavatojas pilsētas svētkiem

Inese Kazuša, 12.05.2009. 13:40

Valmieras pilsētas pašvaldība gatavojas Pilsētas svētkiem, kas šogad norisināsies 3.-4. jūlijā vienlaikus ar Valsts Prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā sacensībām. Tā kā šogad Valmieras Novadpētniecības muzejs atzīmē pastāvēšanas 50. gadadienu, tad vairāki pasākumi Pilsētas svētku laikā būs veltīti tieši muzeja jubilejai.

Svētki aizsāksies jau 2.jūlijā ar muzikālu uzdevumu Pilsdrupu estrādē. Savukārt 3.-4. jūlijā pilsētā varēs baudīt daudzveidīgu kultūras un sporta pasākumu klāstu.

3. jūlijā muzeja pagalmā profesionāli mākslinieki un sabiedrībā pazīstamas personas tiks aicinātas piedalīties mākslas akcijā „Dāvini ziedus muzejam”, kad tiks zīmēti ziedi un no mazajām gleznām kopīgi veidots liels mākslas darbs. Šajā dienā muzeja izstāžu zālē tiks atklāta arī A. Jansones - Zirnītes darbu izstāde „Lietas un vietas. Burtnieki.lv”. Savukārt Pilsdrupu estrādē visi interesenti ir laipni gaidīti piedalīties svinīgajā sarīkojumā par godu muzeja jubilejai. Diena noslēgsies ar nakts koncertu brīvdabas estrādē „No sirsniņas sirsniņai”, kurā piedalīsies dažādi deju kolektīvi.

4.jūlijā interesenti varēs apmeklēt tradicionālo un valmieriešu un pilsētas viesu iecienīto svētku tirdziņu Rātslaukumā, kur būs iespēja iegādāties dažādu amatnieku un mājražotāju preces un darinājumus. Ģimenes būs aicinātas piedalīties fotoorientēšanās sacensībās. Arī šogad pie Kultūras centra projektā „Valmiera spēlējas” tiks organizētas dažādas spēles un radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem, kā arī pieaugušajiem.

Pilsētas svētku laikā norisināsies arī tradicionālās sacensības „Valmieras spēkavīrs 2009”. Bet 4. – 5. jūlijā norisināsies arī pludmales volejbola sacensības „Volejbols Valmieras svētkos”.

Valmieras Pilsētas svētki noslēgsies ar koncertu Valmieras estrādē, kurā tiks sumināti pašvaldības apbalvojumu „Goda valmierietis” un „Gada valmierietis” ieguvēji. Būs arī svētku balle.

Jau ziņots, ka pilsētas svētku dienās pilsētā norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņas vieglatlētikā sacensības. Jāņa Daliņa stadionā divas dienas interesentiem būs iespēja klātienē vērot labāko Latvijas vieglatlētu startus, tradicionāli būs Zvaigžņu spēle basketbolā un citi pasākumi.
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV