Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valsts pārvaldē plānots likvidēt 8000 štata vietu

LETA, 15.05.2009. 17:03

Valsts pārvaldes strukturālo reformu rezultātā plānots likvidēt aptuveni 8000 štata vietas, šodien Ministru kabinetā atklājot diskusiju par valsts pārvaldes strukturālajām reformām, paziņoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Vispārējs funkciju audits, vienlīdzīga atalgojuma sistēmas izveide un štata vietu samazināšana ļautu ietaupīt aptuveni 30 miljonus latu, sacīja Dombrovskis.

Plāni vērsti, lai izveidotu mazu un profesionālu valsts pārvaldi, jo esošā pārvalde izveidota tā dēvētajos treknajos gados un valsts to vairs nav spējīga uzturēt, sacīja Dombrovskis.

Valsts kancelejas direktores vietniece Baiba Pētersone norādīja, ka valsts kopējo funkciju veikšana izmaksā 4,5 miljardus latu, turklāt aprēķinos nav ņemtas vērā Saeimas, Valsts prezidenta kancelejas un citu valdības paspārnē neesošu iestāžu funkciju izmaksas.

No 75 valsts aģentūrām 39 jau sākta reorganizācija, sacīja Dombrovskis.

Kā ziņots, šodien Ministru kabinetā notiek noslēguma diskusija sabiedriskajai apspriešanai par valsts pārvaldes strukturālajām reformām.

31.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu organizēt sabiedriskās apspriešanas procesu par valsts pārvaldes sistēmas un civildienesta optimizēšanas pasākumu plānu, lai diskutētu par pirmo plāna versiju un papildinātu to ar citiem nepieciešamajiem pasākumiem.

Ikvienam sabiedrības pārstāvim bija iespēja izteikt savus priekšlikumus elektroniski līdz šā gada 1.maijam.

Pasākumu plāns ir izstrādāts atbilstoši Latvijas ekonomiskās stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmas ieviešanas rīcības plānā noteiktajam uzdevumam. Tā mērķis ir mazas, profesionālas un uz sabiedrību vērstas valsts pārvaldes izveidošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV