Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izveidotas valstu žūrijas 2009. gada Eiropas Jauno žurnālistu balvas konkursam par ES paplašināšanu

Kristīne Circene, 18.05.2009. 12:49

Valstis ir izveidojušas savas žūrijas Eiropas žurnālistu konkursam „Paplašini savu redzesloku!”, kas norisināsies līdz 31. maijam. Konkursā var piedalīties jaunie Eiropas žurnālisti vecumā no 17 līdz 35 gadiem no 35 Eiropas valstīm. Drukāto un tiešsaistes plašsaziņas līdzekļu, kā arī radio žurnālisti tiek aicināti atspoguļot savu viedokli par Eiropas Savienību un ES paplašināšanu.

Pēc piecām nedēļām beidzas darbu iesniegšanas termiņš, līdz kuram visi jaunie un topošie žurnālisti no visas Eiropas tiek aicināti dalīties savā redzējumā par Eiropas nākotni un iesniegt rakstus par ES paplašināšanos. 2009. gada jūnijā valstu žūrijas, kas sastāv no vadošajiem plašsaziņas līdzekļu profesionāļiem un viena Eiropas Komisijas pārstāvja, izvēlēsies vislabāko rakstu vai radio sižetu savā valstī.

Latvijā iesniegtos rakstus un radio sižetus vērtēs un vislabāko konkursa darbu izvēlēsies Ģirts Kondrāts, ”Latvijas Avīzes” ziņu dienesta vadītāja vietnieks, Ingus Bērziņš, portāla „Delfi” galvenais redaktors, Alla Petropavlovska SIA "Izdevniecība Lilit" un SIA "I&L Publishing" līdzīpašniece, žurnāla „Ļubļu” galvenā redaktore, Aidis Tomsons, „Latvijas Radio 1” programmas "Krustpunktā" vadītājs un Ivars Bušmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs.

Vērtējot visus iesniegtos rakstus un radio sižetus par jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību, valstu žūriju locekļi pievērsīs īpašu uzmanību žurnālistu spējām šajā nozarē. Valstu žūrijas izvēlēsies uzvarētājus pēc šādiem kritērijiem: informācijas atbilstība tematam, tēmas iztirzājuma oriģinalitāte, žurnālistikas stils un rakstu darba kvalitāte, spēja piesaistīt lasītāja uzmanību un pūles, kas ieguldītas raksta sagatavošanā.

Visi konkursa „Jauno žurnālistu balva 2009” valstu uzvarētāji no 2009. gada 29. augusta līdz 2. septembrim varēs piedalīties kultūrvēsturiskā ceļojumā uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Šogad Eiropa atzīmēs dzelzs priekškara krišanas 20. gadadienu, ko simbolizē Berlīnes mūra krišana 1989. gadā. Vienlaicīgi tā ir 5. gadadiena kopš ES pievienojās astoņas Centrāleiropas un Austrumeiropas valstis, kā arī Malta un Kipra. Tiks organizēta konference ar augsta līmeņa politiķu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvju piedalīšanos, lai apspriestu ES paplašināšanu un apsveiktu visus valstu uzvarētājus. Par labākajiem atzītie raksti un radio sižeti tiks publicēti konkursa mājas lapā (www.EUJournalist-award.eu), kā arī speciālā brošūrā.

Pārskats par konkursa noteikumiem.

Eiropas Jauno žurnālistu konkurss par ES paplašināšanos ir konkurss, kurā var piedalīties jaunie drukāto plašsaziņas līdzekļu un radio žurnālisti, studenti vai ārštata žurnālisti vecumā no 17 līdz 35 gadiem no ES dalībvalstīm, kā arī no kandidātvalstīm (Horvātija, Turcija, Bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika) un iespējamajām kandidātvalstīm (Albānija, Bosnija un Hercegovina, Melnkalne, Serbija un Kosovas province1). Rakstiem jābūt publicētiem 2008. vai 2009. gadā un jābūt uzrakstītiem vienā no oficiālajām ES valodām vai vienā no kandidātvalstu vai iespējamo kandidātvalstu valodām. Dalībnieki var pieteikties konkursam mājas lapā www.EUjournalist-award.eu. Mājas lapā arī pieejams pilns konkursa noteikumu un kritēriju apraksts, kā arī raksti par ES paplašināšanās politiku, interesanti ieteikumi žurnālista karjeras veidošanai un sadarbības iespējas ar jauno Eiropas žurnālistu kopienu.

Konkursu organizē Eiropas Komisija (Paplašināšanās ĢD) sadarbībā ar Eiropas Jaunatnes preses asociāciju un Cafebabel.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV